Venijn zit in de staart bij NEC – Go Ahead

NEC en Go Ahead Eagles zijn er zondag niet in geslaagd om het publiek te vermaken. In De Goffert hielden beide teams elkaar lang in evenwicht, maar vlak voor tijd ontstond er dan toch enige spektakel: 1-1.

Nijmegenaren knokken zich langszij

In de eerste helft kwam het meeste gevaar op naam van NEC. Magnus Mattsson kwam net niet toe aan afronden, waar een kopbal van Youri Baas werd gestuit door doelman Jeffrey de Lange. Daarnaast zag scheidsrechter Robin Hensgens geen overtreding na een ogenschijnlijk onreglementair veroorzaakte valpartij van Koki Ogawa.

Go Ahead Eagles stelde daar weinig tegenover. Doelman Jasper Cillessen kwam voor rust wel met de schrik vrij toen hij werd uitgespeeld, maar de Deventenaren slaagden er niet in om het NEC-publiek stil te krijgen. Daar mocht vooral de formatie van René Hake niet over klagen.

In de tweede helft gebeurde er bar weinig in Nijmegen. Cillessen werd nauwelijks getest door de nummer zes van de Eredivisie, maar NEC slaagde er ook niet in om veel kansen bijeen te spelen. Zodoende verdween de brilstand niet van het scorebord.

Tóch treffers in De Goffert

Vlak voor tijd dacht Ogawa de thuisploeg aan de winst te helpen, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Go Ahead Eagles prikte een spaarzame aanval vlak voor tijd wél tegen de touwen: Sylla Sow trof doel. Door bekers bier op het veld werd de wedstrijd vervolgens korte tijd onderbroken.

NEC ging na de onderbreking op jacht naar een gelijkspel. Vrijwel meteen kreeg de Nijmeegse formatie loon naar werken dankzij Mathias Ross.

Scoreverloop: 0-1 (88′) S. Sow, 1-1 (89′) M Ross

Gaat Go Ahead Eagles meedoen om Europees voetbal?