Van ‘t Schip licht zeer verrassende Ajax-opstelling toe

Foto: Van ‘t Schip licht zeer verrassende Ajax-opstelling toe

John van ‘t Schip heeft tekst en uitleg gegeven over de opstelling van Ajax op bezoek bij PEC Zwolle. De trainer moest flink improviseren door een groot aantal afwezigen.

Ajax-trainer John van ‘t Schip geeft tekst en uitleg bij verrassend opstelling tegen PEC Zwolle

In de opstelling ontbreken vooral een aantal echte verdedigers, met Jorrel Hato en Devyne Rensch zijn er maar twee van te vinden. ESPN-analist Marciano Vink dacht dat Kristian Hlynsson als rechterwingback zou fungeren, en dat Branco van den Boomen achterin speelt. “Dat zou kunnen”, glimlachte Van ‘t Schip voor de camera. “We spelen 3-4-3 en proberen gewoon zoveel mogelijk de bal te hebben. Voor de spelers is het duidelijk hoe we willen spelen. Ik heb er heel veel vertrouwen in.” In de praktijk blijkt nu dat Sivert Mannsverk in de verdediging speelt en Van den Boomen gewoon op het middenveld.

Hoeveel minuten kan Bergwijn spelen?

In de aanval ontbreken Brian Brobbey en Steven Berghuis. Steven Bergwijn komt van een blessure terug en lijkt nog geen hele wedstrijd te kunnen spelen. “We hopen dat hij zo lang mogelijk mee kan. We hebben niet een streefminuut of zo, van de medische staf hebben we ook niets meegekregen”, aldus de Ajax-trainer, die na dit seizoen een andere rol gaat bekleden.

Door de overwinningen van NEC en Go Ahead Eagles zaterdagavond werd de druk op Ajax nog wat verder opgevoerd. De Amsterdammers moeten nog flink aan de bak om vijfde te worden. “We moeten gewoon naar onszelf kijken, we hebben het al lastig genoeg in wat absoluut geen makkelijk seizoen is. Ook nu maken we geen makkelijke fase door.”

Logische opstelling?

  • Jawel hoor
  • Niet bepaald!
126+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie