Van ‘t Schip kritisch op Ajax-optreden: “Uit de dood opgestaan”

Foto: Van ‘t Schip kritisch op Ajax-optreden: “Uit de dood opgestaan”

Ajax-trainer John van ‘t Schip constateerde dat zijn ploeg aan een beschamende nederlaag is ontsnapt na de de late gelijkmaker van Steven Berghuis. De oefenmeesteer erkende na afloop van de wedstrijd dat veel van zijn spelers ver onder hun niveau speelden.

John van ‘t Schip spreekt van naïeve tegengoals Ajax

“We zijn uit de dood opgestaan. Dan ben je heel blij met 2-2, al hadden we dit vooraf niet ingecalculeerd”, vertelde Van ‘t Schip tegenover ESPN. “We wisten al dat Bodø/Glimt een heel goede, gedisciplineerde ploeg heeft, maar we kwamen er niet doorheen. Zij waren heel efficiënt en straften ons af op een wijze waarover we het voor de wedstrijd nog over hebben gehad.”

Van ‘t Schip zag dat Ajax niet helemaal goed stond bij de 0-1 en vond de 0-2 een cadeautje. “Het drukzetten voorin ging twee, drie keer goed, maar bij de derde keer ging de back alsnog binnendoor en speelde hij die Grønbæk aan, een fantastische speler. Daarbij kwamen ze er goed uit en maakten het ook af. De tweede goal was een cadeau, al speelde Tristan Gooijer verder een goede wedstrijd. Die naïviteit zit een beetje in zijn spel opgesloten. Dat mag alleen niet gebeuren.”

Niveau Ajax moet omhoog in Noorwegen

Gelukkig zag Van ‘t Schip dat zijn ploeg in de slotfase toch nog op miraculeuze wijze op 2-2 kwam via Branco van den Boomen en Berghuis. “In de laatste fase was het alles of niets. We krijgen een penalty, zij een rode kaart. Het publiek ging erachter staan. Dat was wel goed om te zien, dat het publiek de ploeg tot het einde bleef steunen en daardoor energie gaf om ook nog die 2-2 te maken.”

Wil Ajax een kans maken om door te gaan dan weet Van ‘t Schip dat zijn ploeg een stuk beter voor de dag moet komen in Noorwegen. “We hebben het continu over de balans en het drukzetten. Bodø heeft een stugge ploeg, die goed in elkaar steekt. Bij ons haalden te veel spelers niet hun normale niveau.”

“Het was al met al duidelijk dat we aan de bal gewoon niet het niveau haalden wat we kunnen halen”, vervolgde Van ‘t Schip. “Te veel spelers konden niet iets extra’s brengen. Vooral voor de rust hadden we veel balverlies en we hadden te weinig diepte in het spel. Dat moet je hebben om de lijn te breken bij zo’n tegenstander.”

Gaat Ajax door?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
121+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie