Van Polen haalt uit: “Ga dan even kijken!”

Foto: Van Polen haalt uit: “Ga dan even kijken!”

Bram van Polen heeft al veel meegemaakt in zijn carrière, maar zelfs de PEC Zwolle-aanvoerder luisterde zaterdagavond met verbazing naar de uitleg van de arbitrage. De verdediger vindt dat zijn team op bezoek bij Fortuna Sittard (3-1 nederlaag) recht had op een strafschop.

PEC Zwolle-aanvoerder laakt VAR na strafschopclaim

Fortuna-verdediger Mitchell Dijks beroerde de bal ogenschijnlijk met zijn hand, maar zowel scheidsrechter Marc Nagtegaal als de VAR greep niet in. “Ja, wat moet je hier van zeggen?”, moppert Van Polen tegenover ESPN. “We hebben de VAR sowieso niet heel erg mee dit seizoen, maar dit is natuurlijk een honderd procent penalty. Ik weet niet wat ze daar in Zeist aan het doen zijn…”

De videoscheidsrechter in Zeist gaf aan dat hij geen honderd procent bewijs had. “Haha! Tsja… Dan kan je net zo goed geen VAR meer doen”, zo klaagt de zichtbaar geïrriteerde Van Polen. “Even serieus. Ik moet nu oppassen wat ik zeg, waarschijnlijk hebben ze even zitten slapen in Zeist. Dijks zei zelf ook tegen mij dat hij de bal op zijn hand had gekregen.”

Van Polen beaamt dat Fortuna over negentig minuten de zege verdiende. “Maar dit was wel een cruciaal moment, waarin je wel weer in de wedstrijd kan komen”, weet de routinier. “Ik heb het niet zo op de jonge scheidsrechters, die voelen het niet aan. Dit moment ook. Ga dan even kijken! Ik zou het willen zien, als het zo’n twijfelgeval is. Dan kan je toch even naar de zijkant geroepen worden?”

Moet de KNVB maatregelen treffen?

  • Ja, dit is onacceptabel
  • Nee, dit hoort er gewoon bij
111+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie