‘Van Nistelrooy gooit vaste kracht uit PSV-basis’

Foto: ‘Van Nistelrooy gooit vaste kracht uit PSV-basis’

Het lijkt erop dat zijn rode kaart tegen Feyenoord (2-2) en de twee wedstrijden schorsing daarna Armando Obispo heel duur gaan komen te staan. Clubwatcher Rik Elfrink verwacht de centrumverdediger niet zomaar meer terug in de startformatie.

De afgelopen twee duels stond André Ramalho ter vervanging naast Jarrad Branthwaite. De Braziliaan maakte daarin een prima indruk (3-1 tegen FC Emmen in de beker en 6-0 tegen FC Groningen in de Eredivisie).

“Het centrum André Ramalho en Jarrad Branthwaite blijft bij PSV voorlopig staan. Ik denk dat Armando Obispo zijn plek in de basis kwijt is. PSV hoopt Branthwaite over te nemen van Everton, maar er zijn meer clubs geïnteresseerd. Dus dat maakt een transfer wel gecompliceerd. Hij is voor Engelse clubs interessant, want hij is jong en home grown”, vertelt Elfrink in de podcast van het Eindhovens Dagblad.

Zoeken naar stabiliteit

De Eindhovenaren lijken enigszins stabiliteit te hebben gevonden, merkt de clubwatcher. “PSV was lange tijd een gruwel voor statistici. Je kon er geen peil op trekken. De laatsten weken in de competitie lijkt het iets stabieler. Tegen FC Groningen hebben ze lekker kunnen uithalen, maar dat is natuurlijk geen graadmeter. Al is PSV de laatste weken niet door een ondergrens meer heen gezakt.”

Nu is het hunkeren naar een Europees succesje in Eindhoven. “Het is wel weer eens tijd dat PSV Europees succes boekt. De wedstrijd tegen Atlético Madrid in 2016 waren ze voor het laatst dicht bij iets dat kon beklijven”, aldus Elfrink tot slot.

Vermoedelijke opstellingen

Sevilla: Bono; Jesus Navas, Loïc Badé, Nemanja Gudelj, Marcos Acuna; Oliver Torres, Fernando, Ivan Rakitic; Suso, Youssef En-Nesyri, Bryan Gil.

PSV: Walter Benítez; Jordan Teze, André Ramalho, Jarrad Branthwaite, Patrick van Aanholt; Ibrahim Sangaré, Joey Veerman, Xavi Simons; Thorgan Hazard, Luuk de Jong, Johan Bakayoko.

Gaat PSV Sevilla uitschakelen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
920+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie