Van Marwijk voorspelt Eredivisie-titelrace volgend seizoen

Foto: Van Marwijk voorspelt Eredivisie-titelrace volgend seizoen

Bert van Marwijk voorspelt een rooskleurige toekomst voor zijn oude liefde Feyenoord. De oud-trainer denkt dat de Rotterdammers volgend seizoen zeker weer mee zullen doen om de titel en op de iets langere termijn zelfs een Europese beker kunnen gaan winnen.

Bert van Marwijk ‘sluit niet uit dat Feyenoord nog eens een Europese beker wint’

“Als Feyenoord en PSV volgend seizoen grotendeels dezelfde selecties hebben, zal de strijd om de landstitel spannender worden”, zegt Van Marwijk, die als belangrijkste reden wijst naar de ontwikkeling van de spelers. “Feyenoord heeft een tijdje met de vleugels geworsteld, daar is nu meer rust en balans gevonden. Hierdoor is Feyenoord een ongelooflijk sterk team geworden.”

In De Telegraaf haalt hij Igor Paixão en Yankuba Minteh aan als voorbeelden. “Bij Feyenoord zijn de vleugelspelers nu belangrijker dan ooit eerder in het seizoen. En veel spelers hebben scorend vermogen en dat bewijs zag je tegen Ajax. Giménez maakte ze even niet en dan nog wint Feyenoord met 6-0.”

Oppassen voor Feyenoord-leegloop in de zomer

Wel ziet Van Marwijk een gevaar in de selectie. “Het grootste gevaar bij succes is het kwijtraken van je beste spelers, maar de kracht van Feyenoord is het huidige technisch beleid. Dat steekt zo goed in elkaar, dat het verlies van kwaliteit steeds wordt opgevangen. Maken Mats Wieffer, Quinten Timber en Dávid Hancko komende zomer alle drie een transfer naar een topclub, dan krijgt Feyenoord nog wel een flinke klus om dat verlies te compenseren.”

Desondanks is hij hoopvol naar de toekomst. “Toch is het beleid nu zo solide, dat als de club erin slaagt de trainer én het grootste deel van de ploeg bij elkaar te houden, ik niet uitsluit dat juist Feyenoord nog een keer een Europese beker verovert. Precies zoals het ons begin deze eeuw nog lukte om de UEFA Cup te winnen.”

Zie jij Feyenoord binnen 10 jaar nog wel eens een Europese beker winnen?

  • Ja
  • Nee
2555+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie