Van Bronckhorst ziet trainersklus wegvallen

Foto: Van Bronckhorst ziet trainersklus wegvallen

Villarreal heeft met José Rojo Martín een nieuwe hoofdtrainer gevonden, zo meldt het op de clubwebsite. Het betekent slecht nieuws voor Giovanni van Bronckhorst, die eveneens in beeld was.

Pacheta naar Villarreal

De Spaanse club begon zeer teleurstellend aan de competitie. Na vier wedstrijden staat Villarreal op de vijftiende plaats in de Spaanse competitie met slechts drie behaalde punten. Het was voor de clubleiding reden om het contract van Quique Setién op te zeggen en op zoek te gaan naar een andere oefenmeester.

Meerdere namen kwamen de voorbije periode voorbij, waarbij de keuze viel op Pacheta, zoals de trainer ook wel wordt genoemd. Pacheta zit sinds april zonder club. Real Valladolid liet hem destijds vertrekken nadat hij met 6-0 verloor van Real Madrid. De club degradeerde uiteindelijk naar het tweede Spaanse niveau.

De 55-jarige trainer zou uitstekend passen bij het plan dat Villarreal heeft en heeft dan ook veel zin om bij zijn nieuwe werkgever aan de slag te gaan. Half september begint hij met de Spanjaarden in eigen huis tegen Almería, waarna een Europa League-duel met Panathinaikos wacht. Vervolgens gaat de club op bezoek bij Rayo Vallecano.

Teleurstelling voor Van Bronckhorst

Voor Raúl González Blanco en Van Bronckhorst zal het een teleurstelling zijn geweest. Beide trainers waren in beeld om het stokje over te nemen. De Nederlander gaf eerder bij Viaplay al eens aan open te staan voor een nieuw avontuur, waarbij Villarreal een mooie, volgende stap leek te zijn.

Wordt Van Bronckhorst in de toekomst bondscoach van Oranje?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
614+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie