‘Van Bronckhorst krijgt fraaie kans in topcompetitie’

Foto: ‘Van Bronckhorst krijgt fraaie kans in topcompetitie’

Giovanni van Bronckhorst staat op de radar van Villarreal om de nieuwe hoofdtrainer te worden. Deze vacature is al vroeg in het seizoen ontstaan bij The Yellow Submarine.

Villarreal gooide razendsnel de trainer op straat

Dat Gio in beeld is bij de LaLiga-club meldt Matteo Moretto donderdagmiddag. De Italiaanse journalist is zeer goed ingevoerd in het Spaanse voetbal. Villarreal ontsloeg Quique Setien deze week al na vier competitiewedstrijden. Daarvan verloor de ploeg er liefst drie. Van Bronckhorst is een van de vele namen die genoemd wordt voor de vrijgekomen job. Moretto noemt verder onder meer Raúl Gonzalez, Julen Lopetegui, Marcelo Gallardo en José Rojo Pacheta.

Al tien maanden clubloos

Van Bronckhorst zit sinds november vorig jaar zonder club, nadat hij bij Rangers FC ontslagen werd. De 48-jarige Rotterdammer was precies een jaar in dienst bij de Schotse topclub, die hij ook diende als voetballer. Daarvoor werkte de oud-international voor het Chinese Guangzhou R&F. Bij Feyenoord werd hij kampioen als hoofdtrainer, terwijl hij daarvoor er al assistent was.

Met Villarreal lonkt nu voor het eerst een job in een Europese topcompetitie, al is het nog even afwachten of de Spanjaarden concreet voor Van Bronckhorst kiezen. Villarreal profileert zich als een stabiele subtopper. De laatste negen jaar eindigde het telkens – op het seizoen 2018/19 na – in de top-7 van LaLiga. In 2021 veroverde het met de Europa League de enige prijs in de clubgeschiedenis.

Past Gio daar goed?

  • Lijkt me wel
  • Heb mijn twijfels…
328+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie