Van Bommel waarschuwt eigen ploeg voor ‘type-Noa Lang’

Foto: Van Bommel waarschuwt eigen ploeg voor ‘type-Noa Lang’

Antwerp FC werkt toe naar de competitiehervatting vrijdag tegen Sint-Truiden. Trainer Mark van Bommel is beducht voor de tegenstander, waar hij een ‘type-Noa Lang’ ziet excelleren.

Antwerp hervat de competitie op bezoek bij Sint-Truiden

Antwerp staat op de vijfde plaats liefst elf punten achter op koploper Union Sint-Gillis, al is het met het Belgische play-off systeem op papier makkelijk om grote achterstanden teniet te doen. Voor de interlandbreak versloeg The Great Old Standard Luik met liefst 6-0. Zaak is om die zege een goed vervolg te geven op het kunstgras van Sint-Truiden. Bij de gastheren maakt vooral Aboubakary Koita veel indruk, die met tien treffers gedeeld topschutter is van de Jupiler Pro League.

“We beseffen waar het gevaar schuilt”, verkondigde Van Bommel op de persconferentie. “Ik heb mijn groep gisteren en vandaag voorbereid op zijn gekende acties. Ik vergelijk hem een beetje met Noa Lang vorig seizoen bij Club Brugge. Bij zulke dynamische aanvallers weet je wat je kunt verwachten. Alleen zijn die jongens dermate goed in wat ze doen, dat ze moeilijk af te stoppen zijn.”

Beter spel dan in het kampioensjaar

Ondanks de kloof met de top is Van Bommel zeker niet ontevreden over de huidige jaargang. “Aan de andere kant voetballen we beter dan vorig jaar. We spelen geen toevalvoetbal meer, maar domineren vaak omdat we stabieler zijn. Door onze standvastigheid is de kans groter dat we meerdere wedstrijden zullen winnen.”

Van Bommel beseft echter dat de kloof met koploper Union Sint-Gillis verkleind moet worden. “Ook al worden de punten nog gehalveerd en spelen we in de nacompetitie voortaan tien in plaats van zes wedstrijden, we moeten wel bijblijven. Laten we niet arrogant worden en eerst proberen bij de eerste zes te komen, in plaats van over vier teams heen te kijken.”

Doet Van Bommel het nog steeds goed bij Antwerp?

  • Zeker wel
  • Niet echt best nu
56+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie