Van Basten waarschuwt Ten Hag: “Oppassen”

Foto: Van Basten waarschuwt Ten Hag: “Oppassen”

Marco van Basten vraagt zich af of Manchester United er verstandig aan doet om Wout Weghorst binnen te halen. De Oranje-international lijkt een serieuze optie, maar de voetbalanalist is niet meteen enthousiast.

In het Ziggo Sport-programma Rondo sprak Van Basten maandagavond over het recente gerucht aangaande Weghorst. De spits van Besiktas zou in Manchester de rol van pinchhitter moeten bekleden, maar stelt de oud-bondscoach: “Luuk de Jong is echt een spits die je door de lucht kunt aanspelen, waarna je vol voor de tweede bal kunt gaan. Ik vind Weghorst wat dat betreft niet zo sterk door de lucht.”

Risico voor Ten Hag

“Hij kan wel een kopdoelpunt maken, maar het is meer een jongen die in zijn enthousiasme allerlei dingen meeneemt. Ik heb er mijn twijfels bij”, vervolgt Van Basten, die zelfs voor complicaties vreest richting Erik ten Hag. “Als je te veel Nederlanders hebt en het gaat niet goed, dan gaat het tegen je werken. Dat is bij Barcelona ook een aantal keer gebeurd. Je moet dus een beetje oppassen.”

Jan van Halst denkt daarentegen dat de komst van Weghorst juist goed kan uitpakken voor de Premier League-gigant. “Manchester United heeft heel vaardige spelers. Zo’n enthousiaste speler die in het laatste kwartier nog even tekeer gaat, lijkt mij wel verfrissend.” Ruud Gullit besluit: “Het is wel Manchester United, hè. Je moet echt op hoog niveau leveren, dat zijn ze gewend.”

Wint Man Utd van Man City?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Past Weghorst bij United?

  • Ja
  • Nee
257+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie