Van Basten gaat helemaal los: “Hoe verzinnen ze het?”

Foto: Van Basten gaat helemaal los: “Hoe verzinnen ze het?”

Marco van Basten is helemaal klaar met de buitenspelsituaties die vaak op de millimeter worden afgekeurd. Zaterdag was er ook de nodige discussie daarover bij Ajax – Vitesse, maar ook in de Serie A was er een discutabel moment. San Marco zag een volgens hem loepzuiver doelpunt van Amir Rrahmani worden afgekeurd in de kraker tussen Atalanta Bergamo en Napoli.

Van Basten laakt buitenspelregel

Van Basten vond het doelpunt van Rrahmani, die Napoli op voorsprong leek te zetten, gewoon geldig. “Ja, dat is om te huilen. Dat is toch écht om te huilen?”, raaskalde de oud-spits over de afgekeurde goal bij Ziggo Sport. “Het is gewoon een schitterende goal.” Op advies van de VAR werd het doelpunt afgekeurd, waar Van Basten helemaal niks van begreep. “Hij staat buitenspel, concluderen ze na zo’n tekening. Hoe verzinnen ze het?”

Onduidelijke buitenspelsituatie

“Je ziet ergens een rood puntje…”, vervolgde van Basten, terwijl hij de beelden bekeek. “Dit is toch belachelijk? Hoe kan dit dan? Je ziet niet dat het buitenspel is, maar waarom wordt er dan buitenspel gegeven? Dat is toch raar? Zij zien toch wat wij zien? Je kan niet zeggen: dit is eerlijk. In wat voor wereld leven we? Ben ik nou gek of hoe zit het?”

Over het al dan niet buitenspel staan is veel discussie en voormalig Arsenal-manager, nu werkzaam als Chief of Global Football Development bij de FIFA, wil de regel aanpassen zodat er alleen afgevlagd wordt als de aanvaller met het lichaam volledig voorbij de laatste verdediger is. “Nu heb ik het idee dat mensen het gewoon op hun eigen manier invullen. Dat is toch zonde?”, besloot Van Basten.

Moet de buitenspelregel worden aangepast?

  • Ja, absoluut
  • Nee, is prima zo
861+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie