Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Frankrijk
21 juni 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Twee Eredivisionisten wilden Blind weghalen bij Ajax

Foto: Twee Eredivisionisten wilden Blind weghalen bij Ajax

Daley Blind verlengde deze week zijn contract bij Girona. In het verleden speelde hij nog voor zijn grote liefde Ajax, dat hem helemaal aan het begin van zijn carrière eens verhuurde aan FC Groningen.

FC Groningen en sc Heerenveen toonden ooit interesse in Daley Blind

“Ik ben heel blij dat ik toen die stap naar Groningen heb gezet. Ook daar hadden we toen een topjaar. We haalden volgens mij de play-offs en gingen bijna Europa in”, blikt Blind terug in de SEG Stories Podcast. “Voor mij was dat ook een soort wake-up-call.”

“Ik was bij Groningen, maar ik weet nog dat ik dacht: hier wil ik eigenlijk niet zijn. Ik was daar op dat moment om mezelf te ontwikkelen, maar ik wilde niet in dat stadion blijven. Ik wilde naar een groter stadion. Ik wilde niet in die kleedkamer zitten, maar terug naar de kleedkamer van Ajax. Bij Ajax was alles toch net iets beter. Toen ik daar kwam was het wel het moment om mijn niveau te laten zien en terug te gaan naar waar ik naartoe wilde.”

“Na Groningen kwam ik terug bij Ajax en toen speelde ik ook niet, bleef ik eigenlijk in het tweede elftal. In het eerste halfjaar hebben Groningen en Heerenveen een poging gedaan om mij definitief over te nemen.” Met name vader Danny Blind vond dat geen goed idee. “Hij zei: misschien moet je dat wel doen, want je komt hier niet aan de bak en je hebt laten zien dat je het niveau gewoon aan kan. Als je daar een paar jaar goed speelt, dan kun je weer een stap maken. Maar het idee dat ik niet meer van Ajax zou zijn, dat was eigenlijk een soort van beangstigend gevoel. Dat was gewoon een no-go. Ik bleef gewoon zitten en wachten op mijn kans. Uiteindelijk kwam die met Frank de Boer.”

Zie jij Blind ooit nog terugkeren bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
267+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie