Terzic laat zich uit over duel met PSV en veelbesproken penalty

Foto: Terzic laat zich uit over duel met PSV en veelbesproken penalty

Borussia Dortmund-trainer Edin Terzic wilde na afloop van de 1-1 remise tegen PSV niet te veel kwijt over de controversiële penalty. Liever sprak de coach over de verdere prestatie van zijn spelers in het Philips Stadion.

Dortmund-trainer Edin Terzic kritisch op eigen ploeg na remise tegen PSV

Mats Hummels kreeg de pingel tegen na een tackle op Malik Tillman, al leek de Duitse routinier toch eerst de bal te spelen. “Het is bij ons al langer een thema dat we te veel strafschoppen tegen krijgen. Deze situatie ontstaat ook doordat we elders op het veld niet doortastend genoeg zijn en niet compact genoeg staan. Daarna ontstaat dat moment met Hummels. De scheidsrechter zei na de wedstrijd dat Mats niet alleen de bal raakte.”

“Ik vond het een zware beslissing, maar we brengen onszelf ook in deze problemen. Het is niet voor het eerst dat we dit Champions League-seizoen over een penaltysituatie bij ons praten. Hopelijk kunnen we het over drie weken in eigen huis rechtzetten”, aldus Terzic tot slot.

Duitse oud-topscheidsrechters vonden penalty PSV terecht

De Duitse media waren na afloop unaniem: de penalty was terecht. Thorsten Kinhöfer, een oud-Bundesliga-scheidsrechter (tot 2013), zei bijvoorbeeld: “Voor mij is deze strafschop absoluut gerechtvaardigd. Hummels raakt de bal heel lichtjes, maar hij raakt zijn tegenstander duidelijk meer.” En een andere oud-topscheidsrechter, Wolfgang Stark: “Met het lange been speelt Hummels dan wel de bal, maar hij gaat ook met een hoog risico die tackle in. Met zijn standbeen raakt hij de aanvaller en haalt hij die neer. Daarom is deze beslissing te begrijpen en niet onjuist.”

De penalty was terecht

  • Eens
  • Oneens
246+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie