Duitse media schrijven iets opmerkelijks over ‘PSV’

Foto: Duitse media schrijven iets opmerkelijks over ‘PSV’

Natuurlijk houdt de Champions League-wedstrijd van gisteravond tussen PSV en Borussia Dortmund ook de Duitse kranten bezig. Het is echter opmerkelijk dat die niet de kant van Mats Hummels kiezen als het aankomt op de discutabele penalty die de Eindhovenaren meekregen.

Duitse media: ‘Térechte penalty voor PSV tegen Borussia Dortmund’

BILD opent het bal en analyseert: “Uit BVB-oogpunt is dit een goed resultaat, zeker als je bekijkt dat de prestatie vandaag niet echt overtuigend was.” Daarna laat het dagblad Thorsten Kinhöfer, een oud-Bundesliga-scheidsrechter (tot 2013), aan het woord: “Voor mij is deze strafschop absoluut gerechtvaardigd. Hummels raakt de bal heel lichtjes, maar hij raakt zijn tegenstander duidelijk meer.”

Ook bij Amazon Prime komt er een voormalige toparbiter langs: Wolfgang Stark, en ook die kiest de kant van PSV: “Met het lange been speelt Hummels dan wel de bal, maar hij gaat ook met een hoog risico die tackle in. Met zijn standbeen raakt hij de aanvaller en haalt hij die neer. Daarom is deze beslissing te begrijpen en niet onjuist.”

‘Ian Maatsen had antiheld kunnen worden’

De Frankfurter Allgemeine Zeitung was niet zo onder de indruk van het niveau én neemt Ian Maatsen de maat: “BVB is ver verwijderd van de Europese top. En niet alleen daarom zal PSV een gevaarlijke tegenstander blijven. De intensiteit was dinsdagavond al hoog, van beide ploegen, en Maatsen gaf twee kansen weg. Eerst met een overdreven dribbel en daarna door verkeerd te staan. Hij had al snel de antiheld kunnen worden.”

“PSV reageerde op de tegengoal met woeste tegenaanvallen”, aldus Sportschau. “Dortmund kreeg geen zekerheid ingebouwd achterin, maar de thuisploeg bleef slordig in de afronding. BVB mocht van geluk spreken dat het met een voorsprong ging rusten. Ook na de kantwissel bleef PSV drukken, en een omstreden beslissing zorgde voor 1-1.”

Goede analyses?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
1248+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie