Te Wierik verklaart ‘pikante’ bliksemtransfer

Foto: Te Wierik verklaart ‘pikante’ bliksemtransfer

Mike te Wierik maakte nadat zijn contract werd ontbonden bij FC Groningen een bliksemtransfer naar FC Emmen. Een pikante overgang, gezien beide clubs volop strijden tegen degradatie uit de Eredivisie. Te Wierik tekende in Emmen een contract tot de zomer van 2025.

In gesprek met Voetbal International vertelt Te Wierik dat de transfer dubbel aanvoelt. “Ik ben heel blij met FC Emmen, maar dat het zo moet eindigen bij FC Groningen doet me zeer. Ik heb het namelijk altijd heel erg naar mijn zin gehad bij de club.”

Te Wierik geeft in het gesprek met het weekblad aan dat er de afgelopen weken veel interesse voor hem was, zowel uit binnen- als buitenland. De verdediger zegt daarmee naar technisch directeur Mark-Jan Fledderus, waarmee hij om tafel is gaan zitten.

Definitieve druppel

De definitieve druppel is echter afgelopen zondag gekomen volgens Te Wierik. “Mijn intentie was om nog voor mijn kans te gaan, maar afgelopen zondag knapte er wel iets bij mij. Radinio Balker was geblesseerd en nog altijd zat ik op de bank. Toen hebben we maandag opnieuw met elkaar gesproken en kwam deze oplossing ter sprake. Ik was niet direct overtuigd, maar vanuit de technische staf kreeg ik daarna te horen dat dit het beste zou zijn voor iedereen. Dat was voor mij wel het laatste zetje.”

Te Wierik stelt blij te zijn met de grote steun en positieve berichten vanuit de Groningen-supporters en ziet Emmen als een mooie oplossing. “Er was ook interesse vanuit het buitenland, maar daar had ik niet zoveel interesse in. FC Emmen is een fijne club met goede mensen, ik ben er warm ontvangen en vervolgens waren we er snel uit.”

Kansen zijn momenteel niet beschikbaar.
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 maart 2023 02:06.

Is Te Wierik een aanwinst voor Emmen?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
429+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie