Sven van Beek wijst ‘beste centrumverdediger van Nederland’ aan

Foto: Sven van Beek wijst ‘beste centrumverdediger van Nederland’ aan

Sven van Beek was maandag te gast in FC Rijnmond om terug te blikken op de historische Klassieker tussen ‘zijn’ Feyenoord en rivaal Ajax: 6-0. Ook gaat het over het feit dat Feyenoord ondanks haar hoge plafond in wedstrijden, toch kansloos is gebleken in de titelrace tegen PSV.

Sven van Beek: ‘Feyenoord speelt eigenlijk beter dan PSV’

“Je moet er staan op de juiste momenten. Feyenoord heeft dat dit seizoen te vaak nagelaten. Ik vind ze eigenlijk beter spelen dan PSV. Tegen PSV had ik het gevoel dat ik iets makkelijker kon opbouwen, Feyenoord zet echt beter druk. Van der Laan neemt het op voor de koploper: “PSV gaat ook richting een recordaantal punten. Zij hebben minstens zo’n sterk elftal als Feyenoord en voorin misschien zelfs beter. Feyenoord heeft wel wat meer agressiviteit en power, zeker in verdedigend opzicht”, vertelt Van Beek.

Over De Klassieker zegt de mandekker van sc Heerenveen verder: “Ajax bleef opbouwen, iedereen weet dat Feyenoord volle bak vooruit gaat en doorsprint op de centrumverdedigers. Dus tijd om de oplossing te vinden is er niet.”

Sven van Beek vol lof over Feyenoorder Dávid Hancko

Van Beek vond Dávid Hancko uitblinken. “Ik denk dat hij op dit moment de beste centrumverdediger is die rondliep op de Nederlandse velden. Hij heeft snelheid, maar brengt ook rust. Een goede pass en dan weer kunnen aansluiten. Maar ook zijn drive en energie. Hij is heel constant.”

Harry van der Laan reageert: “Het wordt heel moeilijk om die vent te houden. Daar gaat op geboden worden, dat kan niet anders. Hij straalt ook iets uit naar de rest van het elftal, zulke spelers heb je wel nodig volgend jaar in de Champions League. Er staat echt een kerel links in het centrum, daarmee vergeleken is Beelen nog meer een jongetje.”

Hancko is de beste centrumverdediger van Nederland

  • Eens
  • Oneens
690+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie