Studio WK 2022 groot succes: ‘Van Basten domineerde zelfs buiten Nederland’

Foto: Studio WK 2022 groot succes: ‘Van Basten domineerde zelfs buiten Nederland’

Tijdens het WK in Qatar presenteerde de NOS dagelijks de talkshow Studio WK 2022. Het dagelijkse praatprogramma werd gepresenteerd door Sjoerd van Ramshorst, die met een goed gevoel terugkeek op de uitzendingen van het programma. Vooral Marco van Basten was volgens de presentator een blikvanger.

In gesprek met Voetbal International zegt Van Ramshorst met een positief gevoel terug te kijken op het programma. “Het was ontzettend leuk om elke avond een uitzending te mogen maken met leuke gasten en met publiek in de studio. Het publiek doet ook – in positieve zin – wat met de gasten, want iemand als Rafael van der Vaart was vroeger als voetballer een publieksspeler en is dat nog steeds.”

Analyse Van Basten

Volgens Van Ramshorst was ook Van Basten prominent aanwezig. “Het is heel fijn dat ons programma een heel duidelijke bijdrage heeft geleverd aan de discussie rond Oranje. De analyse van Marco van Basten heeft de eerste twee weken het Oranje-debat gedomineerd, zelfs buiten Nederland.”

De presentator is met blij met de kijkcijfers voor het programma, maar kan wel duidelijke verschillen zien in dagen. “We kunnen nog zo’n mooi programma maken, maar als Duitsland tegen Spanje speelt en dat valt ook nog eens in het weekend, dan kijken er drie miljoen mensen, en als Saudi-Arabië het op woensdagavond opneemt tegen Mexico, dan zijn dat er een stuk minder.”

Van Ramshorst constateerde nog iets bijzonders. “Wat dit toernooi wel opmerkelijk was: er keken ook veel mensen via de NOS-app. Die aantallen waren nog nooit zo hoog.”

Wint Ajax met 0-2 van NEC?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heb jij ook weleens naar Studio WK 2022 gekeken?

  • Ja, ik was een vaste kijker
  • Ja, soms
  • Nee, dat keek ik nooit
395+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie