Statement Vitesse: uitstelen Spurs-Rennes geeft onwenselijke situatie

Foto: Statement Vitesse: uitstelen Spurs-Rennes geeft onwenselijke situatie

Vitesse is niet te spreken over het uitstellen van het duel tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennes, door het hoge aantal coronabesmettingen bij de Londenaren. De Arnhemmers liet dat donderdagmiddag weten via een statement.

Vitesse meldt als eerste dat iedereen binnen de club al weken uitkeek naar de beslissende speelronde in Groep G van de Conference League. ‘Maar op de dag van de slotwedstrijd tegen Mura heeft er een zeer vervelende ontwikkeling plaatsgevonden.’ 

Het doelt daarbij op het uitstellen van het duel tussen Spurs en Stade Rennes, een cruciaal duel voor de verloop van het toernooi. “De wedstrijd van Vitesse lijkt desondanks door te moeten gaan, hetgeen een onwenselijke situatie teweegbrengt.” 

Belangenverstrengeling

“Niet alleen zijn de belangen van dit duel enorm, maar zijn deze ook hevig verstrengeld met de andere slotwedstrijd in de groep. De reglementen van de UEFA schrijven voor dat alle wedstrijden in de laatste speelronde van de groep op hetzelfde moment moeten worden gespeeld”, vervolgt men. 

Een eerlijk competitieverloop moet altijd gewaarborgd blijven volgens de Arnhemmers. Ze hebben van de UEFA nog altijd geen bericht gekregen of het duel donderdagavond in het GelreDome wél doorgang vindt.

“Ondanks dat het van essentieel belang is gelijktijdig met Spurs te spelen, kan het voor Vitesse nóg nadeliger zijn om ervoor te kiezen om de wedstrijd tegen Mura niet te spelen”, besluit de huidige nummer vijf van de Eredivisie. Het voegde toe dat de gezondheid voorop staat en de situatie in Londen te betreuren.

Vitesse en Tottenham zijn beiden met zeven punten nog in de race om plaats twee in de poule. Rennes verzekerde zich al van de groepswinst, terwijl Mura uitgeschakeld is.

Zeker van een ruime overwinning van Vitesse? -2.5 handicap verdubbelt bijna je inleg!

Goed statement?

  • Ja, heel goed verwoord
  • Nou, niet echt
117+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie