Spurs krijgt harde klap van winnend Brighton

Brighton & Hove Albion heeft donderdagavond met ruime cijfers van Tottenham Hotspur gewonnen. Onder meer door twee doelpunten van Pedro won de thuisploeg met 4-2.

Vroege doelpunten van Brighton & Hove Albion

De gastheer schoot geweldig uit de startblokken en kreeg via Danny Welbeck direct twee grote kansen op de voorsprong. De aanvaller faalde echter in beide gevallen. Een korte tijd later was het via Jack Hinshelwood alsnog raak. Het talent schoot hard raak, waardoor Brighton al vroeg in de wedstrijd een voorsprong te pakken had.

Waar Jan Paul van Hecke zijn kopbal na een hoekschop tegen de paal zag verdwijnen, werd Welbeck naar beneden getrokken en kreeg de thuisploeg een penalty. Die schoot Pedro feilloos binnen, waarmee het overwicht van Brighton ook op het scorebord te zien was. In het overige gedeelte van de eerste helft bleven de kansen zich opstapelen, maar bleef het 2-0.

Tottenham Hotspur vecht zich te laat terug

Tottenham Hotspur deed na de theepauze hard zijn best om terug in de wedstrijd te komen, maar het was Brighton dat de stand vergrootte. Pervis Estupiñán, die na een slepende blessure eindelijk weer op het veld te bewonderen was, haalde met een pegel snoeihard uit en bracht het verschil tussen beide ploegen op drie.

Toen Pedro via opnieuw een penalty ook de 4-0 binnenschoot, leek de tegenstander gebroken te zijn. In de laatste tien minuten kwam Tottenham Hotspur nog wel terug in de wedstrijd. Alejo Véliz en Ben Davies zorgde kort voor tijd voor een 4-2 stand, maar de treffers kwamen te laat in het duel om de spanning terug te brengen.

Scoreverloop: 1-0 (11′) Jack Hinshelwood, 2-0 (23′) Pedro, 3-0 (63′) Pervis Estupinán, 4-0 (75′) Pedro, 4-1 (81′) Alejo Véliz, 4-2 (85′) Ben Davies

Heeft Tottenham Hotspur terecht verloren?