Spitsendiscussie Feyenoord laait weer op: ‘Beste afmaker van Ajax’

Foto: Spitsendiscussie Feyenoord laait weer op: ‘Beste afmaker van Ajax’

Feyenoord-spits Danilo kwam tegen Ajax niet tot scoren, maar verzette wel weer bergen werk voor zijn elftal. Dat is ook de voetbalkenners niet ontgaan, maar toch blijft de spitspositie een discussiepunt. De Braziliaan zou te weinig scoren, waardoor het Feyenoord-publiek toch ook steeds weer om de naam van Santiago Giménez roept.

In de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad stelt Feyenoord-watcher Mikos Gouka dat Danilo meer krediet moet krijgen. “Hij staat eigenlijk op het veld om heel hard te rennen en heel veel druk te zetten. Hij verricht zoveel verdedigend werk, maar je ziet hem in het spel zelf niet en na 60 à 70 minuten is het op. Dan is het frustrerend dat na een minuut of 50 het publiek de naam van Santiago Giménez scandeert.”

Beste afmaker bij

Volgens Gouka is het een terugkerend probleem bij Feyenoord. “Danilo geeft alles wat hij heeft. Bryan Linssen had hetzelfde, maar die maakte makkelijker goals.” Volgens collega en voetbaljournalist Johan Inan klopt dat niet helemaal. “Ten Hag zei altijd over hem dat hij de beste afmaker was die ze (Ajax, red.) hadden. Het probleem is alleen: wil je Danilo aan de lopende band laten scoren, dan moet je zorgen dat hij in de zestien veel kansen krijgt. Op de trainingen heb ik ook gezien: dan schiet hij ze uit alle hoeken en standen binnen.”

Gouka ziet dat Feyenoord te weinig kansen creëert in de zestien van de tegenstander. “Je ziet genoeg mensen voor de goal bij Feyenoord, maar de echte afstemming mis je nog een beetje. Dan kun je zeggen dat de voorzetten van Pedersen of Hartman niet groots zijn, maar ik denk dat er ook nog wel aan gewerkt moet worden met de spelers die voor de goal komen.” Volgens de Feyenoord-watchter is het rendement voor het doel dan ook te laag. “Of Hartman of López nu de back is, uiteindelijk komt die bal er wel. Het zit ‘m vooral in die vier, vijf man die voor de goal komen. Daar halen ze te weinig uit.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 29 januari 2023 12:22.

Wie zet jij in de spits?

  • Danilo
  • Giménez
304+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie