Sparta profiteert van misser Limbombe

Sparta Rotterdam heeft zaterdagavond goede zaken gedaan in de Eredivisie. De Kasteelheren boekten een 0-1 overwinning bij Heracles Almelo en nestelen zich daarmee steviger in het linkerrijtje.

Rotterdammers winnen in Almelo

In de eerste helft werden de fans van Heracles en Sparta niet erg vermaakt door beide teams. Slechts sporadisch werd er gevaar gesticht. Spartaan Jonathan de Guzman deed dat na zeven minuten middels een vrije trap, waar Anthony Limbombe de grootste kans opeiste namens de Heraclieden. Zij werden gestuit door respectievelijk Michael Brouwer en Nick Olij.

Na 58 minuten kreeg Heracles dé kans om de score te openen. Limbombe had de bal voor het inlopen, maar slaagde er in geheel vrije positie niet in om doelman Olij te passeren. Het bleek een misser met grote gevolgen. Nog geen vijf minuten later nam Sparta wél de leiding. Joshua Kitolano liet Brouwer kansloos in de verre hoek en brak daarmee de ban in het Erve Asito: 0-1.

Heracles probeerde de achterstand in het resterende half uur nog weg te poetsen, maar de nipte achterstand verdween niet van het scorebord. Sparta pakt de zesde positie op de ranglijst zodoende weer af van sc Heerenveen. Heracles moet met vijftien punten vooral naar onderen kijken als nummer twaalf van de Eredivisie, aangezien de marge op de degradatiezone maar drie punten bedraagt.

Scoreverloop: 0-1 (62′) J. Kitolano

Gaat Sparta de play-offs om Europees voetbal halen?