‘Spalletti mag vertrekken bij Napoli’

Foto: ‘Spalletti mag vertrekken bij Napoli’

Luciano Spalletti bezorgde Napoli voor het eerst sinds 1990 de landstitel, maar zijn baan is hij niet zeker. De 64-jarige oefenmeester hoopte op een nieuwe aanbieding van de club, maar deze bleef uit. Dat zou voor onvrede hebben geleid, waarna Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis voor duidelijkheid zorgde.

In La Gazzetta Dello Sport gaat de flamobyante voorzitter van de Napolitano in op de geruchten rondom Spalletti. De trainer van Napoli zou wachten op een verbeterde aanbieding, maar die bleef voorlopig uit.

De Laurentiis was in gesprek met de roze sportkrant helder. “Natuurlijk zou het beter zijn als hij in Napels blijft, maar we moeten niemand beteugelen. Het is belangrijk om dankbaar te zijn voor wat hij ons heeft gegeven. Als hij wil vertrekken, zullen we elkaar de hand schudden.”

Er lijkt dus geen nieuwe aanbieding in de maak voor de succestrainer van Napoli, dat voor het eerst in 33 jaar een landskampioenschap kon vieren. Over die prestatie kan de voorzitter alleen maar lovend zijn. “Spalletti is een kampioen en kampioenen moeten de ruimte hebben om volledig tot recht te komen. Hij vond die bij ons en dat pakte goed uit.”

De krant maakt ook melding van de clausule die in het contract van Spalletti staat. De 64-jarige trainer moet volgens de krant zo’n acht miljoen euro kosten, mocht een andere club hem uit zijn contract willen kopen. Of Napoli ook aan die som vasthoudt als een club zich meldt, is nog wel de vraag.

Napoli wint van Internazionale

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Verdient Spalletti een nieuw contract?

  • Ik vind van wel
  • Ik vind van niet
134+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie