Slot erkent: wissel tegen Atlético was met schuin oog op PSV

Foto: Slot erkent: wissel tegen Atlético was met schuin oog op PSV

Feyenoord verloor dinsdagavond met 1-3 van Atlético Madrid, waardoor het Champions League-avontuur er op zit voor de Rotterdammers. Toch was trainer Arne Slot na afloop tamelijk positief gesteld.

Slot: ‘Twee eigen goals en een wondergoal, uiterst ongelukkig’

“Voor hun eerste goal, krijgen wij al drie grote kansen. Het zou dan erg lekker zijn als je een steuntje in de rug krijgt”, reageert Slot na afloop bij RTL en Ziggo. “Maar zij scoren net zo klungelig als de vorige keer. Dat is ook wel een verschil in verdedigen met Atlético. Wij hebben meer corners. Meer voorzetten. Maar zij hebben meer rust, composure – ik weet het Nederlandse woord even niet – in het verdedigen. Dat is waarom zij altijd doorgaan in de Champions League.”

De coach stelt dat zijn ploeg zichzelf te kort heeft gedaan. “Qua spel doe je ons tekort als je kijkt naar de laatste vier wedstrijden als je zegt dat we niet goed genoeg zijn. Maar we zijn nog nét niet daar om de laatste zestien te halen. Ik weet heel goed wat daarvoor nodig is. Als je veel de bal wilt hebben, heb je buitenspelers nodig die de 1 tegen 1 compleet domineren. Maar om die aan te trekken, moet je andere transfersommen betalen. (…) En dan moet je ook benoemen hoe hun goals tot stand komen. Twee eigen goals en een wondergoal. Uiterst ongelukkig.”

Wissels

Tot slot wordt gevraagd of de wissels van Slot (Calvin Stengs, Yankuba Minteh, Igor Paixao en Quinten Timber) met het oog op PSV-thuis zondag waren? “Dan moet ik ze even afgaan, want het waren er nogal wat. Minteh kon maar een uur spelen, dat had niet veel met zondag te maken. De meeste wissels waren vooral om aanvallender te spelen. Maar Trauner was wel met een schuin oog richting PSV, ja: als er toch een verdediger af moet, is het dan verstandig om hem negentig minuten te laten volmaken?”

Wat gaat het zondag worden?

  • Winst Feyenoord
  • Gelijkspel
  • Winst Atlético
364+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie