Simons en co rekenen af met stugge subtopper

RB Leipzig heeft drie punten overgehouden aan het treffen met TSG Hoffenheim. De ploeg van Xavi Simons had het lange tijd lastig met de nummer zes van de ranglijst. In het laatste kwart van de wedstrijd sloegen de gastheren toe.

RB Leipzig wint met 3-1 van Hoffenheim

Midweeks kon Leipzig nog rustig aan doen in de Champions League, waar het al verzekerd was van een plaats bij de laatste zestien. Tegen Hoffenheim, dat verrassend zesde staat, meldden Xavi Simons en voormalig Vitesse-aanvaller Loïs Openda zich gewoon weer aan de aftrap. De ban werd na een ruim half uur gebroken door de thuisploeg. Yussuf Poulsen kopte de bal voor waarna hij na de kluts voor de voeten van Lukas Klostermann terecht kwam. De verdediger maakte zo simpel de 1-0.

Vlak voor rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Voormalig Heracles Almelo-doelman Janis Blaswich schatte een bal verkeerd in, waar de Turkse verdediger Ozan Kabak van kon profiteren. Zo ging de formatie uit Leipzig een lastige tweede helft tegemoet, waarin Simons geel kreeg. Het zat de Oranje-international niet bepaald mee, die ook nog de binnenkant van de paal raakte. Twintig minuten voor tijd zorgde Emil Forsberg voor de nodige opluchting. Op aangeven van Openda zette de Zweedse invaller zijn ploeg op 2-1.

Invaller Forsberg belangrijk

Vier minuten later gooide de aanvallend ingestelde back Mohamed Simakan het duel in het slot. Weer was Forsberg gevaarlijk met een inzet op de lat, de Fransman was er snel bij om de 3-1 aan te tekenen. Zo profiteerde Leipzig optimaal van het puntenverlies van Borussia Dortmund en is er een stevig gat geslagen naar de nummer vijf.

Scoreverloop: 1-0 (34′) L.Klostermann, 1-1 (42′) O.Kabak, 2-1 (70′) E.Forsberg, 3-1 (74′) M.Simakan