EK 2024 over:

 • - -
  Dagen
 • - -
  Uur
 • - -
  Min.
 • - -
  Sec.

Wed mee op het EK 2024 bij

Sfeerverslag + foto’s ADO Den Haag 1-2 Excelsior

Foto: Sfeerverslag + foto’s ADO Den Haag 1-2 Excelsior

Soccernews.nl is niet alleen op de perstribune of achter de burelen te vinden, ook vinden zij het belangrijk om sfeer te proeven op de tribune tijdens een wedstrijd. Hoe beleeft een supporter de wedstrijden van zijn club? Welke emoties spelen er? Soccernews leeft mee en beseft als geen ander dat de fans de levensader van een club zijn.

SN op Midden-Noord

Woensdagavond was het tijd voor de eerste halve finale in de Play-Offs voor promotie naar de Eredivisie tussen ADO Den Haag en Excelsior. Daar de wedstrijd al om 18:45 uur begon was het advies om op tijd van huis te vertrekken en dus niet in files te verkeren. Zo’n twaalfduizend Hagenezen vonden hun weg naar het Bingoal Stadion, gelegen langs de snelweg bij Den Haag. Ook het uitvak was goed gevuld met 500 Kralingers. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie en spannende avond. Zoals altijd wordt de wedstrijd in Den Haag aangevangen met het prachtige Haagse-volkslied: Oh, Oh, Den Haag..

Sfeeractie voorafgaand de wedstrijd

ADO schiet uit de startblokken, maar Excelsior profiteert

De fans van ADO hielden een trauma over aan het laatste treffen met Excelsior twee jaar geleden. Een 3-0 voorsprong werd uit handen gegeven en wat daarna gebeuren is geschiedenis. Woensdagavond dus de ultieme kans op revanche. ADO begon furieus aan het duel met de Rotterdammers. Mede door de fanatieke sfeer op Midden-Noord werden de spelers naar voren geschreeuwd. Tot grote verbazing van eenieder werden drie gigakansen omzeep geholpen en sloeg Excelsior daarna tot tweemaal toe in de counter: 0-2. Grote verbijstering op de tribunes hoe dit had kunnen gebeuren. Ondanks de tegenslag werd er fanatiek doorgezongen.

Sfeer op Midden-Noord

Stormloop ADO in tweede helft

Na de rust deed ADO er nog een schepje bovenop. Om nog enigszins kans te maken op een kans in de return van aanstaande zaterdag moest er minimaal een keer gescoord worden. Het werd een eenrichtingsverkeer op het doel van Stijn van Gassel. Het verbaasde dan ook niemand dat Henk Veerman twintig minuten voor tijd de 1-2 binnenschoot.

Witte rook na de treffer van Henk Veerman

Haags Kwartiertje

Toen er door de supporters werd afgeteld naar het beruchte Haags Kwartiertje, was het tijd voor een slotoffensief aan Haagse kant. Alle krachten werden eruit geperst om zo een gelijkspel te forceren. In totaal kreeg ADO meer dan twintig kansen. In de absolute slotfase kreeg Henk Veerman de grootste kans van de wedstrijd, maar presteerde het om voor open doel de bal over te werken. Ongeloof en berusting bij de fans op de tribune.

ADO Den Haag en Excelsior in duel

Trots overheerst

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van Der Eijk klonk er een klaterend applaus van de tribunes voor de spelers van ADO. Ondanks dat men weet dat het zo een hele lastige opgave zal worden in de return, proefde je toch vertrouwen op de tribunes. Immers, niets is gekker dan de Nederlandse Play-Offs!

Wie gaat er door naar de finale?

 • ADO Den Haag
 • Excelsior
67+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie