Schutterende Noppert en schitterende Saito nekken Heerenveen

Foto: Schutterende Noppert en schitterende Saito nekken Heerenveen

Zondagmiddag had sc Heerenveen de uitgelezen mogelijkheid om in ieder geval voor een week koploper van de Eredivisie te worden, maar het thuisduel met Sparta liep voor de Friezen uit op een fiasco. De Rotterdammers zegevierden met 1-3.

Japanse sensatie schiet Sparta naar eerste plaats Eredivisie

In het Abe Lenstra Stadion werd na een half uur de score geopend: Tobias Lauritsen, die weer fit is en de voorkeur kreeg boven Charles-Andreas Brym (ondanks diens twee goals vorige week tegen Feyenoord), trof doel en liet coach Jeroen Rijsdijk juichen.

Na rust nam Sparta definitief afstand van Heerenveen, dat met name in de eerste helft nochtans totaal dominant was. Koki Saito sloeg als een duuveltje uit een doosje toe toen Andries Noppert de fout in ging en een afstandsschot compleet verkeerd verwerkte.

Rode kaart Thom Haye

Als slagroom op de taart maakte Saito met een droge schuiver na een knappe individuele actie, vanaf randje zestien, ook nog eens de 0-3. De 1-3 van captain Pawel Bochniewicz namens Heerenveen bleek slechts voor de statistieken. Tot overmaat van ramp pakte Thom Haye in de 94ste minuut nog een directe rode kaart door een heuse ‘frustratietackle’ op invaller Brym.

Dankzij de zege staat Spart nu met zeven punten virtueel eerste in de Eredivisie.

Scoreverloop: 0-1 (34′) Tobias Lauritsen, 0-2 (53′) Koki Saito, 0-3 (62′) Koki Saito, 1-3 (71′) Pawel Bochniewicz

Sparta gaat in de top-6 eindigen dit seizoen

  • Ja
  • Nee, dat niet
61+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie