Schotse media vellen keihard oordeel over ‘minachtende’ Gözübüyük

Foto: Schotse media vellen keihard oordeel over ‘minachtende’ Gözübüyük

De Schotse media zijn niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. De Nederlandse arbiter keurde donderdag op aanraden van de VAR de openingstreffer van Scott McTominay tegen Spanje af. Uiteindelijk zou Spanje met 2-0 winnen, maar Gözübüyük is de gebeten hond bij de Schotse pers.

Onbegrip over afkeuren doelpunt McTominay

McTominay krulde na een klein uur spelen op fraaie wijze de bal in de bovenhoek, maar de middenvelder van Manchester United zag zijn treffer afgekeurd worden. Op de schermen in La Cartuja stond vermeld dat Jack Hendry een overtreding zou hebben begaan op Spanje-doelman Unai Simón. De UEFA kwam daar op terug en liet na afloop weten dat Hendry juist buitenspel stond.

De Schotten hadden zich bij een overwinning kunnen plaatsen voor het EK 2024, maar volgens de Scottisch Sun is het allemaal doorgestoken kaart en stelde dat de arbitrage maar wat deed. “De minachting van Gözübüyük doet je vermoeden dat de UEFA er alles aan doet om ervoor te zorgen dat de grote landen er volgend jaar in Duitsland bij zijn.”

Ook de Scottish Herald zette zijn vraagtekens bij het optreden van Gözübüyük. “McTominay schoot vanuit een ogenschijnlijk onmogelijke hoek binnen en liet de Tartan Army opnieuw dromen. De Spaanse spelers protesteerden bij Gözübüyük, die het doelpunt afkeurde. Een verbijsterende beslissing en een enorme klap. Zou de eindstand anders zijn geweest als het doelpunt was blijven staan? De kans is groot.”

BBC Schotland constateerde dat er verwarring heerste. “De discussie over het hele proces zal blijven voortduren tot Schotland zijn ticket voor EURO 2024 heeft veiliggesteld.”

Vond jij dat het doelpunt terecht werd afgekeurd?

  • Ja, goede beslissing
  • Nee, had moeten tellen
88+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie