Schöne geniet van derde bekerfinale in carrière: ‘Echt prachtig’

Foto: Schöne geniet van derde bekerfinale in carrière: ‘Echt prachtig’

Lasse Schöne, de aanvoerder van NEC, was erg blij nadat zijn ploeg de bekerfinale had bereikt. De 37-jarige middenvelder onthulde dat ook zijn gevoel over het feit dat hij op de bank begon. Michael Breij, de aanvoerder van Cambuur, bedankte achteraf vooral de fans van zijn team.

Schöne reageert op bereiken bekerfinale

“Ja, prachtig. Heel mooi”, reageert Schöne bij ESPN na afloop van de halve finale van het bekertoernooi. “Hartstikke mooi dat een club als NEC na 24 jaar weer die bekerfinale in gaat. Echt fantastisch. We wisten wel dat zij die lange bal gingen spelen, met die lange gasten voorin. Dat lossen wij dan niet goed op en zij maken een goede goal. Gelukkig komen we daarna vrij snel weer terug.”

Bij rust stond de ploeg uit Nijmegen op achterstand. Hans Kraay Jr. vroeg zich af wat de trainer in de kleedkamer had gezegd. Was Rogier Meijer misschien zelfs kwaad geworden? “Het was vrij rustig in de kleedkamer tijdens de rust. De trainer was niet eens boos, hij wist ook wel dat het zou komen”, vertelt Schöne.

Schöne op de bank?

Tot grote verbazing van de media en van Schöne zelf, begon de Deen op de bank. Dat vond hij niet zo leuk, bekent Schöne. “Ik was wel vrij boos dat ik niet startte, maar nu niet meer”, zegt de routinier in alle euforie. “Zelfs op mijn leeftijd kun je daar nog van genieten, van zo’n derde bekerfinale ook”, besluit hij.

Bij Cambuur-aanvoerder Michael Breij overheerst vooral teleurstelling, maar toch is de captain ook dankbaar. “Het zat er net niet in. We hebben alles gegeven. 1-0 voor. We wilden ook wel wat hoger druk zettten, maar NEC is ook een hele goede ploeg”, analyseerde de middenvelder. “Het is alleen zo jammer dat we die corner tegen krijgen. We misten echt die stootkracht. Uiteindelijk ben ik wel supertrots op de ploeg. Ook de fans verdienen een dikke pluim, want de support vanaf de warming-up tot het eind was fantastisch.”

Ik gun Lasse Schöne…

  • Bekerwinst met NEC
  • Al het geluk van de wereld
  • Een vaste basisplaats bij NEC
  • Helemaal niets
157+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie