Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Scherpen schuldbewust: ‘Overkomt me te vaak’

Foto: Scherpen schuldbewust: ‘Overkomt me te vaak’

Vitesse ging vrijdagavond in het GelreDome met 0-1 onderuit tegen AZ. Het enige doelpunt, gescoord door AZ-aanvaller Jesper Karlsson, leek echter wel houdbaar te zijn voor Vitesse-doelman Kjell Scherpen. De doelman verscheen na afloop van het duel dan ook schuldbewust voor de camera’s van ESPN.

“Ik heb het nog niet terug gezien, maar ik kon uiteraard meer doen”, vertelde een schuldbewuste Scherpen tegenover ESPN. “Dat voel je gelijk. Het is beslissend in deze wedstrijd. Iemand van ons stond in de baan van het schot en bukte, daardoor werd ik verrast. Maar dan mag hij er alsnog niet in van deze afstand.”

De 23-jarige doelman kon verder terugkijken op een goede wedstrijd, maar besefte dat het niet de eerste keer was dat hij de fout in ging. “Als je voor de camera staat, is er vaak iets niet goed gegaan. Het is één ding, maar dat is eigenlijk wat me steeds overkomt. Ik denk dat ik ook veel goed deed, maar dat wordt dan vergeten.”

Scherpen weet dat het zo werkt in de voetballerij als een keeper de fout in gaat. “Ik heb me weleens beter gevoeld, maar dit hoort er helaas ook bij. Liefst zo min mogelijk, maar helaas gebeurt het me te vaak. Aan mij zaak om stabieler te worden.”

Scherpen in Oranje

Eerde op de dag had Scherpen nog goed nieuws ontvangen met een uitverkiezing voor de voorselectie van Oranje. De Vitesse-doelman had er niet direct rekening mee gehouden. “Ik had me er niet mee bezig gehouden, maar het is mooi dat je daarbij staat. Ik kreeg een mailtje van de teammanager van Oranje. Normaal krijg ik hem van Jong Oranje, nu van het grote Oranje. Je opent het bestand en dan zie je daar die grote namen staan, dan weet je genoeg. Dat zegt dat ze me in de peiling hebben en dat ik ook veel dingen goed doe.”

Begrijp jij dat Scherpen in de voorselectie van Oranje zit?

  • Ja, is een prima keeper
  • Nee, een onbegrijpelijke keuze
76+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie