Scheidsrechter Bos: ‘Go Ahead had pingel moeten krijgen’

Foto: Scheidsrechter Bos: ‘Go Ahead had pingel moeten krijgen’

Go Ahead Eagles won uiteindelijk van FC Utrecht door een doelpunt in de blessuretijd, maar eigenlijk had de club al Deventer misschien al eerder op voorsprong moeten staan. Scheidsrechter Alex Bos zag namelijk een strafschop over het hoofd. Ramon Hendriks maakte voor het rustsignaal hands, maar het moment werd weggewuifd…

Van dichtbij schoot Isac Lidberg de bal tegen de hand van Hendriks en daarna werd er flink geappelleerd door de spelers van Go Ahead. Bos wilde er echter maar niet aan en zelfs na het bekijken van de beelden oordeelde hij: géén pingel. ESPN-analyticus Gertjan Verbeek snapte daar helemaal niets van, net als oud-arbiter Mario van der Ende, die van zich liet horen op het sociale medium Twitter.

Inmiddels heeft Bos de beelden nóg een keer teruggezien: “In het veld was ik ervan overtuigd dat de steunarm onderweg naar de grond was. Ik zocht mijn overtuiging bij het VAR-scherm. Als ik dat terugkijk, is dat gewoon niet goed. Hier baal ik van. Eagles heeft er niks aan, maar dit had een strafschop moeten zijn.”

De scheidsrechter neemt ons mee naar het moment en de communicatie met zijn assistent: “De VAR was overtuigd van een strafschop, ik gaf aan wat mijn beslissing was in het veld. Ik zocht op het beeld naar bevestiging: wat heb ik nou verkeerd gezien? Op een beeld lijkt er ook een steunarm te zijn maar dit is geen steunarm meer: strafschop voor Eagles.”

Ramon Hendriks dacht overigens óók dat de bal op de stip zou gaan: “Ik pak hem wel goed, ja. Hij kan hem zeker geven. Ik sprak de scheidsrechter even en hij zei dat ik met mijn handen in een natuurlijke houding naar beneden ging. Hij zei: je kan hem geven, maar ik geef hem niet. Daar ben ik blij mee.”

Bizarre beslissing?

  • Vind ik wel, ja
  • Niet overdrijven
135+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie