Saibari en Teze helpen PSV aan zege op De Dijk

Zonder al te veel problemen heeft PSV zich hersteld van de 1-1 remise tegen Ajax vorige week. Tegen het kwakkelende FC Volendam werd na rust orde op zaken gesteld in het vissersdorp: 1-5. Ismael Saibari en Jordan Teze waren de grote uitblinkers.

Teze begon nochtans ongelukkig aan de wedstrijd; al binnen anderhalve minuut kwam Volendam door een eigen goal van de rechtsback op voorsprong. Een hard schot vloog er via Teze en ook nog André Ramalho in. PSV raakte er niet van van slag, na dertien minuten stond het al weer gelijk. Met een knappe voorbeweging en droge schuiver vanaf de zestienmeterlijn schoot Saibari op aangeven van Teze raak.

In het restant van de eerste helft kreeg PSV wel wat doelkansen, maar scoorde het niet. Na de theepauze deed het dat alsnog volop: Jerdy Schouten prikte raak nadat Luuk de Jong een corner op hem terug kopte. De bevrijdende 1-3 kwam van Teze, die met het hoofd uit een voorzet van Saibari zijn eerste (in het goede doel) van dit seizoen maakte.

Invaller Ricardo Pepi stond pas een paar minuten binnen de lijnen toen hij de 1-4 binnen vuurde. Assist: Teze. Het slotakkoord kwam van Isaac Babadi, die Joey Veerman (net terug van een blessure) in de rust verving. De veelbesproken Babadi tikte van dichtbij raak.

Scoreverloop: 1-0 (01′) Jordan Teze (eigen doelpunt), 1-1 (13′) Ismael Saibari, 1-2 (52′) Jerdy Schouten, 1-3 (74′) Jordan Teze, 1-4 (79′) Ricardo Pepi, 1-5 (84′) Isaac Babadi.