Rodrygo blinkt uit bij Real Madrid

Real Madrid keert met dank aan Rodrygo terug aan kop in de Spaanse LaLiga. Dankzij een 0-3 overwinning op Cádiz CF passeert men Girona, dat maandagavond in actie komt tegen Athletic Bilbao.

Twee doelpunten en een assist voor Braziliaan

Trainer Carlo Ancelotti moest in aanloop naar deze wedstrijd een tegenvaller slikken. Brahim Díaz moest noodgedwongen afhaken, waardoor Rodrygo op de valreep aan de basisploeg werd toegevoegd. De Braziliaanse aanvaller beschaamde het vertrouwen van de technische staf niet en brak na veertien minuten de ban.

Real Madrid bleef met de voorsprong op zak domineren in Cádiz. Luka Modric had na 63 minuten de pech dat zijn uithaal op de paal eindigde, maar een minuut later was hij alsnog betrokken bij de 0-2. De Kroaat bediende Rodrygo, die een aantal verdedigers afschudde met een doeltreffende afronding als beloning.

Bellingham viert rentree met treffer

Rodrygo werd dé man van de avond. Tien minuten na zijn tweede treffer van de avond was de Braziliaan ook betrokken bij de 0-3 door Jude Bellingham in stelling te brengen. De weer herstelde Engelsman maakte daarmee alweer zijn elfde competitietreffer van het seizoen.

Met 35 punten gaat Real Madrid nu dus weer aan de leiding. Girona, dat één punt minder op zak heeft, kan de koppositie maandag heroveren door te winnen van Bilbao. Atlético Madrid en FC Barcelona staan elk op 31 punten.

Scoreverloop: 0-1 (14′) Rodrygo, 0-2 (64′) Rodrygo, 0-3 (74′) J. Bellingham