RKC dankt herstelde Vaessen na zege in Zwolle

RKC Waalwijk heeft op zaterdagavond met 1-2 weten te winnen van PEC Zwolle. In het MAC³PARK stadion was de thuisploeg nog wel dicht bij een gelijkspel, maar in de blessuretijd van de wedstrijd hield doelverdediger Etienne Vaessen zijn team op de been met een cruciale redding.

Etienne Vaessen bezorgt RKC drie punten

PEC had in de openingsfase het beste van het spel, maar het waren de bezoekers uit Waalwijk die na veertien minuten spelen op voorsprong kwamen via Filip Stevanovic. Daarna moest Vaessen (die weer helemaal fit is na zijn horrorbotsing met Ajacied Brian Brobbey) meerdere keren in actie komen. Bij een poging van Younes Namli bijvoorbeeld, waarna Sam Kersten leek te scoren maar zijn goal afgekeurd zag worden.

De gelijkmaker kon eigenlijk niet uitblijven en uiteindelijk was het Davy van den Berg die het deed met een knappe volley. Diezelfde Van den Berg had de 2-1 vervolgens op zijn schoen, maar dit keer liet hij de fans niet juichen. En na de pauze was het juist weer RKC dat op voorsprong kwam: de Waalwijkers kwamen er razendsnel uit en Chris Lokesa bekroonde de counter met een goal.

PEC ging weer op zoek naar de gelijkmaker en leek die in de absolute slotfase ook te vinden, ware het niet de Vaessen telkens weer een sta-in-de-weg was. Odysseus Velanas zag bijvoorbeeld een poging gered worden en vlak voor het sluiten van de markt redde de doelman óók nog eens uitstekend.

Scoreverloop: 0-1 (14′) F. Stevanovic, 1-1 (30′) D. van den Berg, 1-2 (50′) C. Lokesa