Relletje rond uitblinkende Cerny in Tsjechië

Foto: Relletje rond uitblinkende Cerny in Tsjechië

Vaclav Cerny is nog niet heel overtuigend begonnen aan zijn periode bij VfL Wolfsburg, maar in het shirt van Tsjechië liet de linkspoot donderdagavond wél zien waartoe hij in staat is. De oud-speler van FC Twente scoorde de openingstreffer, tegen Albanië.

Lokale media fileren bondscoach na ‘onbegrijpelijke wissel’

Later gaf Tsjechië de voorsprong alsnog weg en werd het 1-1. Cerny was toen al gewisseld, tot onbegrip bij de landelijke media. Dagblad Blesk vond Cerny juist de beste op het veld. “Hij was de eerste die wat vaardigheden toonde.” Een 7 op rapport. Huisanalist en voormalig topvoetballer Tomas Ujfalusi snapte niet waarom Cerny werd gewisseld. “Hij was goed, zeker voor rust. Misschien was er afgesproken dat hij maar een deel van de wedstrijd mee zou doen.”

“De beste speler van de interlands in juni scoorde opnieuw”, oordeelt de krant iDNES. “Het was een verrassing dat Cerny werd gewisseld, hij vormde een permanente dreiging voor zijn tegenstanders. Zijn vervanger speelde niets klaar!”

Bondscoach Jaroslav Silhavy legde na afloop uit: “We hadden andere aanvallers op de bank die op hun kans aan het wachten waren. Die wilden we ook inbrengen, jongens die sterker zijn en meer doelgericht. We wilden gewoon een verschil maken.” Dat pakte niet goed uit.

Cerny is ‘niet boos, alleen op zichzelf’

Cerny zelf zei op de persconferentie na zijn twaalfde interland (vijf goals) nog: “In het team dachten we er niet te makkelijk over. We waren klaar voor een heel moeilijke wedstrijd, maar erg gevaarlijk waren we niet. We gaven alles, maar het ging niet zoals gehoopt. Ik wil zelf altijd spelen om het team te helpen, maar ik ben niet boos op iemand. Alleen op mezelf.”

Cerny is in potentie subtop van de wereld

  • Eens
  • Dat niet
322+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie