Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Frankrijk
21 juni 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Redouan El Yaakoubi: ‘Misschien is dit onverstandig, maar…’

Foto: Redouan El Yaakoubi: ‘Misschien is dit onverstandig, maar…’

Excelsior is definitief gedegradeerd uit de Eredivisie en dat doet Redouan El Yaakoubi veel pijn. Misschien wel dubbel zoveel pijn omdat hij dit seizoen eigenlijk helemaal niet bij de Kralingers had willen voetballen. Die namen hem immers zijn captainschap af na de OneLove-rel, waarbij hij weigerde een speciale aanvoerdersband te dragen…

El Yaakoubi loopt helemaal leeg na degradatie

Voor de camera van ESPN vertelt hij na de bloedstollende partij tegen NAC Breda: “Ik heb gemengde gevoelens. Ik ben hier binnengekomen als aanvoerder, ik ben gepromoveerd, het aanvoerderschap is me op een gegeven moment ontnomen, ik moest hier toch nog een jaar gaan voetballen terwijl ik dat om eerlijk te zijn op voorhand niet wilde. Dan moet je toch de knop omzetten voor jezelf.”

Vorig seizoen was El Yaakoubi dus nog aanvoerder… “Ik denk dat dit jaar de verwachtingen over en weer wel anders waren. Van mij werd ergens verwacht dat ik de groep op sleeptouw zou nemen. Aan de andere kant vond ik dat ik niet de credits kreeg om dat te doen. Dat is heel moeilijk geweest en was een innerlijke strijd. Ik ben van mezelf een winnaar en ik deed het altijd op natuurlijke wijze, maar ik had het gevoel dat ik het podium ervoor niet kreeg.”

Was dat dé reden dat hij Kralingen achter zich wilde laten? “Niet alleen dat, maar ook omdat ik het gewoon niet eens was met de beslissing. Dan moet je hier nog een jaar voetballen. Ik denk dat ik dit jaar het minst fit ben geweest. Dat heeft denk ik ook daarmee te maken gehad. Het is ook een mentale kwestie: je moet jezelf elke dag weer oppeppen en energie geven om het verschil te maken op het veld en andere jongens daarin mee te nemen. Als de verwachtingen over en weer anders zijn, dan wordt het een lang jaar voor jezelf. Ik denk dat de club en veel mensen binnen de club dit niet verdienen.”

“Aan wie het wel lag?”

“Dat is ook de reden dat ik net erg emotioneel was. Want één ding is zeker: het heeft niet gelegen aan de spelersgroep dit jaar”, vervolgt El Yaakoubi, die helemaal leegloopt. “Aan wie het wel lag? Dat laat ik graag in het midden. Ik weet dat dit soort antwoorden het mooist zijn om van mij te krijgen, maar omdat ik nu in mijn emotie zit wil ik daar niets over kwijt. Het heeft niet aan de spelersgroep gelegen. Ik heb dit jaar met name gehoord dat ik de spiegel moet pakken voor mezelf; ik denk dat heel veel mensen nu de spiegel mogen pakken, als het gaat om bepaalde beslissingen die zijn gemaakt en de manier waarop we met mensen zijn omgegaan. Onder andere met mij. Misschien praat ik nu iets te veel en is dat onverstandig, maar het zou ook aan me knagen als ik het niet zou zeggen.”

Snap jij zijn emotie?

  • Ik wel
  • Ik niet
248+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
17+
‘Voormalig NEC’er in beeld als opvolger Maatsen’
23:18
13+
‘Dirk Kuyt vindt versterking in Eredivisie-verdediger’
23:02
13+
EK 2024: de uitslagen van dinsdag
22:57
55+
90 minuten Cristiano Ronaldo: een showman met recht van spreken
22:30
138+
‘Zitten aan ons plafond’: Programmamakers Eredivisie ten einde raad
22:24
505+
Deschamps: ‘Mbappé moet geopereerd worden’
22:15
93+
Vitesse krijgt flinke tik: ‘Alles leek in kannen in kruiken…’
21:51
78+
‘Schaamteloze actie bij Portugal – Tsjechië’
21:30
281+
Frankrijk in de problemen? ‘Nog een aanvaller geblesseerd’
21:12
105+
‘Premier League-interesse voor Beelen’
20:58
81+
‘Ten Hag bemoeit zich met mogelijke Zirkzee-transfer’
20:37
23+
Portugal start met gekunstelde defensie aan EK-duel met Tsjechië
20:15
485+
Telegraaf: ‘Details contractaanbod van Ajax aan Rosario bekend’
19:57
454+
Bittere EK-pil voor Dusan Tadic en Servië: ‘Einde toernooi’
19:30
44+
Johan Derksen maakt carrièreswitch: ‘Ik ga het niet elke dag doen’
19:15
85+
Ajax-flop baart opzien met EK-optreden: ‘Bijzonder moment’
18:50
28+
Poolse doelman moet NAC Breda in de Eredivisie houden
18:30
312+
United-fans weten zeker wanneer Ten Hag wordt ontslagen
18:10
137+
KNVB luidt noodklok over veel te volle speelkalender
17:50
70+
Programma eerste speelronde Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie bekendgemaakt
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie