RB Salzburg neemt dag voor competitiestart abrupt besluit

Foto: RB Salzburg neemt dag voor competitiestart abrupt besluit

Red Bull Salzburg verraste vrijdag toen het meldde dat hoofdtrainer Matthias Jaissle per direct is ontslagen. De Oostenrijkse landskampioen had echter een goede reden voor het plotselinge afscheid.

Afscheid Jaissle bij Red Bull Salzburg

Het bestuur van de club kwam er namelijk achter dat de oefenmeester al een langere periode in gesprek was met Al-Ahli. Naar verluidt wilde de trainer dolgraag de stap naar Saoedi-Arabië maken en waren de gesprekken in een afrondende fase. Voor Red Bull Salzburg was er daarom geen reden meer om Jaissle langer voor de club te behouden.

Het moment van het ontslag is echter wel bijzonder. Zaterdagavond om 19:30 uur staat namelijk het eerste duel in de competitie op het programma, op bezoek bij SC Rheindorf Altach. De bestuurders hebben daarom korte tijd nagedacht over wat het van plan was, maar besloten uiteindelijk alsnog hard in te grijpen.

“Wij zijn van mening dat een trainer die zich vlak voor het begin van een belangrijk seizoen dermate intensief bezighoudt met een mogelijke overstap, dan ook niet aanwezig moet zijn bij de eerste wedstrijd”, stelt directeur Stephan Reiter. “We willen het nieuwe seizoen beginnen vol energie en overtuiging en daarvoor hebben we honderd procent focus van alle betrokkenen nodig.”

Tijdelijke oplossing na ontslag

Achter de schermen gaat Red Bull Salzburg op zoek naar een vervanger. De komende periode is het de bedoeling dat assistenten Florens Koch en Alexander Hauser samen de rol van hoofdtrainer op zich zullen nemen. De club is opnieuw de grote favoriet voor het kampioenschap: de afgelopen 10 seizoenen pakte Red Bull Salzburg de landstitel ook al.

Is dit een begrijpelijke keuze?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
186+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie