‘PSV verrast met ervaren Belgisch international’

Foto: ‘PSV verrast met ervaren Belgisch international’

PSV is tijdens de laatste dagen van de transferwindow nog altijd bezig met offensieve versterking. Naar verluidt zouden de Eindhovenaren Thorgan Hazard op de korrel hebben.

Onder meer Voetbal International meldt zondagmiddag dat PSV Hazard hoog op het lijstje heeft staan. Volgens de berichtgeving is de Nederlandse topploeg al in gesprek met Borussia Dortmund over een mogelijke deal. Hazard kan op beide vleugels uit de voeten, maar heeft een voorkeur voor de linkerkant.

Dit seizoen moet het broertje van Eden Hazard het voornamelijk stellen met een reserverol in Dortmund. In veertien gespeelde Bundesliga-duels kwam de Belgisch international niet verder dan twee basisplaatsen. Door het troebele perspectief bij BVB zou een vertrek bespreekbaar zijn, waar PSV van zou kunnen profiteren. VI meldt niet of het op een permanente of tijdelijke transfer zou gaan. Hazard beschikt bij de Duitse grootmacht nog over een contract tot medio 2024.

In de zomer van 2019 haalde Dortmund Hazard nog voor ruim 25 miljoen euro op bij Borussia Mönchengladbach. In een eerder stadium kwam de aanvaller uit voor Lens, Chelsea en Zulte Waregem. Voor de geel-zwarten kwam Hazard tot 122 officiële duels, waarin hij achttien keer scoorde en 21 assists gaf. Daarnaast kwam hij 47 keer uit voor de Rode Duivels, onder meer op de WK’s van 2018 en 2022 en EURO 2020.

Vervanging Gakpo en Madueke

PSV haalde met Fábio Silva recent al een aanvallende versterking. De Portugese spits zal voornamelijk als stand-in van Luuk de Jong gaan gelden. Door het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke is er ook nog het een en ander nodig op de vleugels. Deze dagen werden Adnan Januzaj (Sevilla), landgenoot van Hazard, en Anthony Elanga (Manchester United) gelinkt aan een move naar Brabant.

Hazard een ideale versterking voor PSV?

  • 100%
  • Ik twijfel…
366+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie