‘PSV, Feyenoord en Ajax mooi, maar liever Bayern en Leverkusen’

Foto: ‘PSV, Feyenoord en Ajax mooi, maar liever Bayern en Leverkusen’

Sepp van den Berg speelt dit seizoen op huurbasis bij FSV Mainz 05, dat hem tijdelijk overnam van Liverpool FC. De 22-jarige centrumverdediger ligt nog tot medio 2026 vast op Anfield, maar of hij aldaar toekomst heeft is de vraag.

Mainz-huurling Sepp van den berg heeft Liverpool-droom nog niet opgegeven

“Als ik terugga naar Liverpool kan het zijn dat ze willen dat ik blijf. Als ik merk dat veel speeltijd er niet inzit, dan moet ik misschien zelf de keuze maken om wel weg te gaan. Voor mij is het echt belangrijk dat ik speel”, vertelt Van den Berg aan VoetbalNieuws.

“De jaren hiervoor heb ik niet het gevoel gehad dat ik elke wedstrijd naast Virgil van Dijk in de basis zou staan bij Liverpool. Hoe dat komende zomer gaat zijn, dat weet ik nog niet. Ik vind dat ik mezelf goed ontwikkel. Het niveau bij Liverpool kan ik aan, ik kan mee, maar om dan basisspeler te worden is natuurlijk nog wel een verschil. Virgil en Konaté zijn geen kleine jongens. Ik weet dat het lastig zal worden.”

Van den Berg ‘vindt het buitenland leuker dan Eredivisie’

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Jerdy Schouten en Calvin Stengs koos Van den Berg níét voor een terugkeer naar de Eredivisie. “Het buitenland vind ik leuker. Het niveau is hoger. Niks ten nadele van de Eredivisie. PSV draait aardig goed op dit moment, alleen het basisniveau in Duitsland is hoger. Daarvoor doe ik het.”

“Ik speel liever met Mainz tegen Bayern München, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en RB Leipzig. Noem het maar op. Zelfs Köln is een grote club met een mooi stadion en veel fans. Natuurlijk zijn clubs als Ajax, PSV, Feyenoord en zelfs AZ mooi, maar het buitenland trekt me meer.”

Is hij in potentie goed genoeg voor Liverpool?

  • Ja
  • Nee
91+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie