Persoonlijk drama voor rechtsback Borussia Mönchengladbach

Foto: Persoonlijk drama voor rechtsback Borussia Mönchengladbach

Borussia Mönchengladbach kan de komende maanden niet beschikken over Stefan Lainer. De rechtsback wordt dan namelijk behandeld voor lymfeklierkanker wat hij onder de leden heeft, zo meldt de club.

Lymfeklierkanker Lainer

De rechtsback, die vorig seizoen vanwege blessureleed een tijdlang niet mee kon doen, is een belangrijke kracht bij de Bundesliga-club. Borussia Mönchengladbach hoopte hem aankomend seizoen dan ook weer te kunnen opstellen, maar dat veranderde toen artsen bij de verdediger een vorm van lymfeklierkanker ontdekte.

Het zorgt ervoor dat hij maandenlang afwezig zal zijn. Aangezien de artsen de ziekte in een vroeg stadium hebben ontdekt, zou Lainer naar verluidt een zeer goede kans op volledige genezing maken. Het is de bedoeling dat hij de komende periode met medicijnen wordt behandeld en de ziekte langzaam uit zijn lichaam verdwijnt.

De 38-voudig international krijgt logisch genoeg alle steun vanuit de club, die hoopt dat hij snel weer beter is. “We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Stevie de best mogelijke behandeling krijgt. We wensen hem en zijn familie veel kracht en optimisme bij het gevecht tegen deze ziekte”, aldus Roland Virkus, sportief directeur.

Ontwikkeling bij Borussia Mönchengladbach

De 38-voudig international komt uit de jeugdopleiding van Red Bull Salzburg en speelde bijna 9 jaar in zijn thuisland Oostenrijk. In 2019 maakte de 30-jarige Lainer de overstap naar de Duitse competitie, waardoor hij sindsdien voor Borussia Mönchengladbach uitkomt. Inmiddels is hij een van de leiders van zijn team.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie