Perez verklaart Ajax-zege: “Dit is wat de supporters willen zien”

Foto: Perez verklaart Ajax-zege: “Dit is wat de supporters willen zien”

Kenneth Perez vindt dat Ajax zich goed heeft weten terug te knokken van een 0-1 achterstand tegen FC Twente. De voetbalanalist is van mening dat de Amsterdammers beter renderen in een 4-3-3-systeem. Ajax boog de achterstand uiteindelijk om in 2-1 overwinning.

Perez en El Ahmadi pleiten voor systeemwissel Ajax

“Ik vond het in de eerste helft een hele matige vertoning van Ajax”, zo begint Perez zijn analyse in het ESPN-programma Dit was het Weekend. “Ze hadden veel moeite met het systeem dat ze speelden. Ze gaven veel ruimtes weg achter de verdediging, daar wist Twente zich geen raad mee. Ze vielen mij echt tegen qua organisatie en structuur.”

Voor de tweede helft van Ajax wil Perez een groot compliment uitdelen. “Ze gingen 4-3-3 spelen het met Taylor op het middenveld kregen ze het spel wat meer in handen. Branco van den Boomen eruit, Tahirović erin en gaan met de banaan.” De Deen zag dan ook een duidelijk verschil. “In de eerste helft ging het alleen maar breed en terug. In de tweede helft ging elke bal vooruit, ook omdat er meer afspeelmogelijkheden waren op het middenveld. Branco van den Boomen wil ook elke bal naar voren spelen, maar hij werd niet in die positie gebracht.”

Ajax moet terug naar 4-3-3-systeem

Volgens Perez kan Ajax doorbouwen op de tweede helft. “Een heel ander Ajax in de tweede helft, dit is wat de supporters willen zien. Ja, het is een ‘rukseizoen’ en ze worden uitgelachen, maar ze willen wel dat ze ervoor gaan. En dat deden ze in de tweede helft.” Volgens Karim El Ahmadi is het ook voor de spelers beter als er voor een 4-3-3-systeem wordt gekozen. “Je hoorde Brobbey na de wedstrijd zeggen dat ze nu wel wisten wat ze moesten doen. Je ziet vaak dat de spelers niet op de juiste posities staan als ze met vijf verdedigers spelen. Bergwijn en Godts stonden naar binnen, terwijl ze in de tweede helft meer afspeelmogelijkheden hadden. Een vijfmansdefensie pakt goed uit als je wat dichter op elkaar speelt, maar met balbezit kunnen ze nergens de bal kwijt.”

Moet Ajax gewoon vasthouden aan het 4-3-3-systeem?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, is niet nodig
347+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie