Overtuigend PSV laat weinig heel van Sturm Graz

Foto: Overtuigend PSV laat weinig heel van Sturm Graz

PSV heeft zich zo goed als zeker geplaatst voor de play-offs van de Champions League. De Eindhovenaren wonnen dinsdagavond zeer overtuigend met 4-1 van Sturm Graz, dat niets had in te brengen.

Geweldige openingsfase PSV

Na de overwinning in de Johan Cruijff Schaal waren de verwachtingen bij de supporters hooggespannen. De ploeg van Peter Bosz ging voortvarend van start en kwam binnen vijf minuten al op een voorsprong te staan. Isaac Babadi kreeg de bal in het strafschopgebied van de tegenstander zomaar voor de voeten en schoot in de linkerhoek raak.

Beter had PSV niet kunnen beginnen en de thuisclub ging door. Sturm Graz liep steeds verder achteruit en kon niet voorkomen dat de tegenstander binnen een half uur ook op een 2-0 voorsprong kwam te staan. De bal kwam bij een voorzet van Johan Bakayoko op het hoofd van Luuk de Jong terecht, die in de lange hoek raak kopte.

Tien minuten later bezorgde dezelfde De Jong PSV eveneens een derde doelpunt. Noa Lang zocht in het zestienmetergebied van Sturm Graz naar een gaatje en schoot op doel, waarbij Kjell Scherpen de bal tegenhield. In de rebound zorgde De Jong echter alsnog voor de treffer, waardoor de sfeer in het stadion alleen maar beter werd.

Het vertrouwen was dan ook groot bij PSV, dat vlak voor de theepauze nog wel de aansluitingstreffer tegen kreeg. Bij een hoekschop mocht Jon Gorenc Stanković zomaar raak koppen. Patrick van Aanholt leek in de slotfase van de eerste helft nog de 4-1 te maken, maar de vleugelverdediger stond in een buitenspelpositie.

Zoektocht naar ruimere voorsprong

Ondanks de ruime voorsprong ging PSV in de tweede helft op zoek naar meer doelpunten. De gastheer kreeg daarbij een aantal grote kansen. Zo schoot Van Aanholt met een vrije schietkans aan de verkeerde kant van de paal, doorzag Scherpen het stiftje van De Jong en voorkwam dezelfde doelman een doelpunt van Bakayoko.

Een kwartier voor tijd kwam echter alsnog de 4-1 op het scorebord te staan. Joey Veerman mocht bij een vrije trap achter de bal staan en legde deze panklaar op het hoofd van zijn teamgenoot Ibrahim Sangaré. De middenvelder slaagde erin om gericht te koppen en PSV daarmee op een ruimere voorsprong te zetten.

In de slotfase van de wedstrijd kreeg PSV het moeilijker en kon het enkele keren opgelucht ademhalen wanneer de tegenstander niet scherp genoeg was voor het doel. Ondanks de kansen hield de club de 4-1 voorsprong vast, waardoor PSV volgende week met vertrouwen naar Oostenrijk kan afreizen.

Scoreverloop: 1-0 (4′) Isaac Babadi, 2-0 (22′) Luuk de Jong, 3-0 (32′) Luuk de Jong, 3-1 (40′) Jon Gorenc Stanković, 4-1 (73′) Ibrahim Sangaré

Bereikt PSV de volgende ronde?

  • Ja, absoluut
  • Nee, Sturm Graz gaat door
275+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie