Oranje-tegenstander Oostenrijk toont zich sterk in gewonnen oefenduel met Servië

Na een vliegende start won Oostenrijk met 2-1 van Servië. De ploeg van Ralph Rangnick is een van de tegenstanders van Oranje op het EK deze zomer. De voorbereiding is bij hen al in volle ging. Hoe verliep de wedstrijd? En hoe zag het spel eruit? Hieronder lees je meer.

Wedstrijdverslag Oostenrijk – Servië

In een boeiende wedstrijd tussen Oostenrijk en Servië nam Oostenrijk al vroeg het initiatief. Patrick Wimmer opende de score in de 10e minuut, gevolgd door een tweede doelpunt van Christoph Baumgartner drie minuten later. Met een 2-0 voorsprong leek Oostenrijk op weg naar een comfortabele overwinning. Servië liet zich echter niet zomaar uit het veld slaan en kwam terug in de wedstrijd met een doelpunt van Strahinja Pavlovic in de 35e minuut. Ondanks het hogere balbezitpercentage voor Oostenrijk, kon het team de aanvalsgolven van Servië moeilijk afweren.

In de tweede helft hielden beide ploegen de spanning hoog. Oostenrijk had meer schoten op doel, terwijl Servië gevaarlijker was in hun aanvallen. Servië creëerde meer kansen, maar had moeite om deze om te zetten in doelpunten, mede door sterke verdedigende acties van Oostenrijk. De Oostenrijkse verdediging stond stevig en hield de voorsprong vast, ondanks het aantal vrije trappen en corners in het voordeel van Servië. Het fysieke spel van Oostenrijk leidde tot meerdere overtredingen en gele kaarten, maar hun vroege voorsprong bleek voldoende voor de overwinning. De wedstrijd eindigde in 2-1 in het voordeel van Oostenrijk.

Moet Oranje zich zorgen maken voor Oostenrijk?

Oostenrijk toonde zijn kracht in de wedstrijd tegen Servië door efficiënt en effectief gebruik te maken van hun kansen. Ondanks een lagere Expected Goals (xG) van 0.44 ten opzichte van Servië’s 1.13, wist Oostenrijk tweemaal snel te scoren, met treffers van Patrick Wimmer en Christoph Baumgartner binnen de eerste 13 minuten. Het team had een hoger balbezitpercentage en wist hun aanvallen goed te coördineren, zoals blijkt uit hun 444 totale passes, waarvan 352 succesvol waren.

Oostenrijk excelleerde ook in defensieve soliditeit en discipline. Hoewel ze meer overtredingen en gele kaarten kregen, hielden ze Servië op slechts één doelpunt en blokkeerden ze drie schoten. Hun keeper hoefde geen enkele redding te maken, wat de effectiviteit van hun verdedigende lijn onderstreept. Met een overwicht in schoten op doel en een sterke organisatie, demonstreerde Oostenrijk een indrukwekkende balans tussen aanvallende efficiëntie en defensieve vastberadenheid.

Oostenrijk gaat Oranje verslaan in de groepsfase.