EK 2024: Het wedstrijdschema van dinsdag (2 juli)

Foto: EK 2024: Het wedstrijdschema van dinsdag (2 juli)

We zijn aangekomen bij de laatste twee achtste finales van het EK. Daarin speelt ook het Nederlands elftal, dat het opneemt tegen Roemenië. Er is genoeg gesproken de afgelopen dagen bij Oranje, maar vanavond is het echt tijd voor daden. Haalt Nederland de kwartfinales en volgt er dan een herkansing tegen Oostenrijk of gaat Oranje mogelijk toch spelen Turkije?

Roemenië – Nederland

Nederland sloot de groepsfase af met een ontluisterende nederlaag tegen Oostenrijk en eindigde daardoor als derde in groep D. Uiteindelijk bleek het een geluk bij een ongeluk, want daardoor kwam Nederland op papier gezien wel aan de makkelijke kant van het schema terecht. Waar bovendien België als groepswinnaar werd verwacht van groep E, daar werd dat verrassend genoeg Roemenië.

En dus ligt de weg naar een halve finale in ieder geval helemaal open voor Oranje. Want wint het van Roemenië, dan wacht de winnaar van Oostenrijk – Turkije. Op papier ploegen die Nederland normaal gesproken allemaal hoort te verslaan. Wil Oranje echter de halve finale halen dan zal het wel een stuk scherper voor de dag moeten komen dan tegen de Oostenrijkers. Daarover is veel gesproken de afgelopen dagen door Koeman en zijn internationals, die vertelden tegen de Roemenen uit een andere vaatje te gaan tappen. Of dat gaat gebeuren is nog even de vraag, maar voor Oranje lonkt een ideale route naar een mogelijke EK-titel.

Oostenrijk – Turkije

Oostenrijk werd verrassend genoeg groepswinnaar in de poule met Frankrijk en Nederland. De energieke Oostenrijkers verloren nipt van de Fransen, maar wonnen wel van Oranje. Met veel pressing bezorgde het Oranje een hele vervelende avond in Berlijn en doordat de Fransen gelijkspeelden tegen Polen stond Oostenrijk na drie groepswedstrijden verrassend genoeg bovenaan.

Voor een plek in de kwartfinale moet worden afgerekend met Turkije, dat niet geheel verrassend tweede werd in groep F. Portugal bleek in die groep de beste, maar Turkije won wel van Georgië en Tsjechië en plaatse zich daardoor zonder moeite voor de achtste finale. Een kwartfinale is wellicht mogelijk voor de Turken, maar dan zal het elftal wel wat meer de rust moeten zien te bewaren. Tegen de Tsjechen oogden de Turken bij tijd en wijle chaotisch en bovendien pakt de ploeg ook behoorlijk wat kaarten. Weet Turkije de rust te bewaren tegen Oostenrijk, dan lonkt er mogelijk een kwartfinale tegen Nederland. Al zal Oostenrijk ook graag Oranje nog een keer pootje willen lichten.

Voor het gehele speelschema van het EK 2024, check deze pagina!

Krijgen we een herhaling tussen Oostenrijk en Nederland in de kwartfinale?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
56+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:55
4+
‘Opvallende Farioli-verrassing voor Ajacied’
08:40
26+
Ajax gewaarschuwd: “Schrijf ons maar af…”
08:25
1+
‘Voormalig WK-topscorer op weg naar LaLiga’
08:10
158+
‘PSV-exit door Luuk de Jong’
23:50
0+
Voorspelling FC Lugano – Fenerbahçe: Turkse overwinning
23:50
9+
Voorbeschouwing FC Lugano – Fenerbahçe: Wie zet stap richting de Champions League?
23:47
645+
Bayern heeft slecht nieuws voor Xavi Simons
23:38
123+
Driessen doet belofte: “Maar ik denk toch Feyenoord – Willem II”
23:26
37+
‘Premier League voor Real Madrid-doelman’
23:13
48+
‘Como slaat opnieuw grote slag met Varane’
23:06
82+
Younes kijkt in de spiegel: “Moet mezelf de schuld geven”
22:55
65+
‘Howe bondscoach Engeland, Newcastle ziet opvolger’
22:47
147+
Van den Brom: “Dan gaan we een flesje opentrekken”
22:33
1454+
‘Frenkie de Jong troeft Kylian Mbappé af’
22:15
32+
Fabrizio Romano kondigt grote Saudische transfer aan
22:02
715+
‘Feyenoord-stunt dankzij rugnummer 7’
21:50
180+
Ajax-opponent Vojvodina tankt vertrouwen
21:37
130+
Feyenoord neemt Timber mee naar Oostenrijk
21:28
1355+
‘Josip Sutalo op weg naar Ajax-uitgang’
21:16
44+
Feyenoord-talent: “Hoop dat dit mijn seizoen gaat worden”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie