Ook El Yaakoubi draagt One Love-band niet: “Brengt hem in verlegenheid”

Foto: Ook El Yaakoubi draagt One Love-band niet: “Brengt hem in verlegenheid”

Redouan El Yaakoubi zal komend weekend niet de One Love-band dragen. Dit deed de aanvoerder van Excelsior eerder dit seizoen ook al niet. Hiermee maakt hij dezelfde keuze als Feyenoord-captain Orkun Kökcü.

El Yaakoubi draagt band met ‘Respect’

Tijdens de de One Love-campagne eerder dit seizoen besloten El Yaakoubi en Kökcü de regenboogarmband niet om de bovenarm te doen, wat voor veel commotie zorgde. De aanvoerder van de Kralingers droeg er wel één met de tekst ‘Respect’. Excelsior gaf vandaag uitleg via de officiële kanalen. “Wat doen we expliciet niet? Onze aanvoerder, die in woord en daad een voorvechter is van gelijkheid én een boegbeeld van de daadwerkelijke strijd tegen racisme en discriminatie, verplichten zich te uiten op een manier waarop hij zich niet comfortabel voelt”, schrijft de huidige nummer zestien van de Eredivisie.

De KNVB heeft clubs de vrijheid gegeven om aan de campagne deel te nemen en daar op eigen wijze invulling aan te geven. “In onze beleving de ultieme gedachte achter het respecteren van eenieders positie in de samenleving. Redouan draagt daarom een aanvoerdersband die het beste bij hem past.”

Verlegenheid

Excelsior ligt toe waarom El Yaakoubi liever de andere band omdoet in het thuisduel met SC Cambuur. “De vraag om de OneLove-band te dragen hem in verlegenheid. Iets wat we in de context van wat hij elke dag bijdraagt aan verbinding en gelijkheid binnen de club en in zijn omgeving, willen respecteren.”

Overigens steunt Excelsior als club de campagne wel. “Een boodschap die aandacht vraagt voor verbinding in de samenleving en zich uitspreekt tegen racisme en discriminatie. Een boodschap die binnen Excelsior Rotterdam in elke vezel verweven zit en die we omarmen met alles wat we in ons hebben.”

Heb jij hier begrip voor?

  • Ja, ook prima uitleg
  • Nee, kan me hier niet in vinden
111+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie