Onbegrip bij FC Twente: “Mag dat gaan uitleggen”

Foto: Onbegrip bij FC Twente: “Mag dat gaan uitleggen”

FC Twente was dicht bij een punt tegen PSV, had zelfs daarvoor de winst nog op de schoen, maar kwam er uiteindelijk bekaaid vanaf met een treffer van Ricardo Pepi in de absolute slotminuut van de wedstrijd. Bij Twente was na afloop vooral verbazing om de afgekeurde goal van Myron Boadu.

Onbegrip bij FC Twente over afgekeurde goal Boadu tegen PSV

De Twente-spits knikte kort na rust binnen, maar zou een vermeende overtreding hebben gemaakt op PSV-doelman Walter Benítez. Daar had menigeen zijn vraagtekens bij en ook de doelpuntenmaker reageerde na afloop van de wedstrijd tegenover ESPN enigszins verbaasd op de afgekeurde goal. “Jammer dat de goal werd afgekeurd. Ik denk dat ik niet zoveel deed.”

Boadu begreep dan ook niet dat de arbitrage het doelpunt niet liet staan. “Uiteindelijk maakt de scheidsrechter deze beslissing. We kunnen hier wel veel over praten, maar ja… Ik sprong niet tegen hem aan om tegen hem aan te springen, maar ik sprong om die bal binnen te koppen. Dat is simpel. Ik denk dat dit geen overtreding was. Als hij die goal goed zou keuren, deed de VAR er ook niets aan, dat weet ik zeker. Ik begrijp hier ook niets van.”

Pröpper en Oosting hekelen beslissing arbitrage om afgekeurde goal Boadu tegen PSV

Ook Twente-aanvoerder Robin Pröpper vond dat zijn ploeg een zuiver doelpunt door de neus werd geboord. “In een wedstrijd zie je niet of daar iets gebeurt. De scheidsrechter zag weer wat en mag dat gaan uitleggen, want ik weet het niet. Ik vind het een goal, maar zo heb ik ook weleens wat meegekregen. Dat is nou eenmaal zo in het voetbal. Scheidsrechters maken fouten, wij maken fouten. We hadden onszelf kunnen belonen door andere dingen beter te doen.”

Twente-trainer Joseph Oosting kon zich wel vinden in de woorden van zijn aanvoerder. “We hebben er geen invloed meer op. Het is wel heel erg zuur, maar ik wil naar mijn eigen ploeg kijken. Mijn ploeg had een punt verdiend. Ik vind het een goal, maar ik ben geen scheidsrechter. Ik ben een coach en moet ervoor zorgen dat wij dit soort goals maken. Maar, ik vind dit een goudeerlijke goal. Ik had hem al teruggekeken op de bank. Hij floot en dan telt hij niet.”

Was het een geldig doelpunt?

  • Ja, absoluut
  • Nee, werd een overtreding gemaakt
563+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie