‘Onbegrijpelijke keuzes penaltynemers Feyenoord’

Foto: ‘Onbegrijpelijke keuzes penaltynemers Feyenoord’

Hij is vooralsnog misschien wel dé Eredivisie-revelatie van de tweede seizoenshelft: Thomas Beelen vervangt Gernot Trauner momenteel voortreffelijk bij Feyenoord. Dat vindt ook Hélène Hendriks.

René van der Gijp zag Feyenoord penalty’s richting ‘favoriete hoek Svilar’ schieten

Tijdens haar analyse van AS Roma – Feyenoord (uitgeschakeld na strafschoppen) zegt Hendriks, in Vandaag Inside: “Het is zonde, want ik vond Feyenoord echt goed spelen. Ze deden helemaal niet onder voor AS Roma, en die hebben kwalitatief echt betere spelers.” René van der Gijp vond het ‘een sterke teamprestatie’, maar zag één echte uitblinker. “Wel leuk dat die Beelen ook heel goed speelt. Hij wilde anderhalf jaar geleden nog terug naar de amateurs.”

“Ik snapte alleen één ding niet”, gaat Van der Gijp in op de strafschoppenserie, waarin Alireza Jahanbakhsh en Dávid Hancko hun penalty (beiden in de voor de keeper rechterhoek) gekeerd zagen worden. “Ik zit natuurlijk thuis op een stoel en Slot staat met zenuwen, maar toen die keeper de eerste bal pakte dacht ik: dat is zijn favoriete hoek. Hij ging er zo snel heen en ik dacht meteen: zo ga je niet naar je mindere hoek. Om er dan nog vier in zijn favoriete hoek te schieten, dat gaat mij een beetje te ver. Blijkbaar hebben ze daar niet op gelet. Als een panter ging hij naar die hoek.”

Bart Nieuwkoop: ‘Strafschop missen kan iedereen overkomen’

Na afloop reageerde Bart Nieuwkoop al in het Algemeen Dagblad: “We hebben zo hard gevochten, zo gestreden. Als je er na het nemen van strafschoppen uit wordt geknikkerd, is dat pijnlijk. Dit kan iedereen overkomen. Tegen Roma voelden de wedstrijden als de duels die wij in de Champions League speelden. We moesten alles geven. Iedereen bleef lopen. Die Mats Wieffer, ik weet niet hoeveel kilometer hij heeft afgelegd. Onvoorstelbaar. Die bleef gaan. Maar dat deden we allemaal. In Almere moeten we er zondag weer staan. Iedereen zat in Rome na afloop in een ijsbad om te herstellen.”

Eens met Gijp?

  • Ja
  • Nee..
149+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie