Noord-Macedonië vraagt om straf ‘racistische’ Arnautovic

Foto: Noord-Macedonië vraagt om straf ‘racistische’ Arnautovic

Marko Arnautovic scoorde in de EK-wedstrijd tussen Oostenrijk en Noord-Macedonië en liet zich vervolgens helemaal gaan. De spits wendde zich in het bijzonder tot linksback Ezgjan Alioski, wiens ‘Albanese moeder’ hij beledigde.

Dat komt de oud-speler van FC Twente mogelijk duur te staan. De Telegraaf schrijft namelijk: “De voetbalbond van Noord-Macedonië heeft bij de UEFA gevraagd om een straf voor de Oostenrijker Marko Arnautovic na diens juichen na de 3-1 in de onderlinge groepswedstrijd van zondag, dat Oostenrijk met 3-1 won.”

De krant gaat verder: “De bond liet maandagavond weten dat er een officiële brief aan de UEFA is gericht ‘waarin we de strengste straf vragen voor de Oostenrijkse international. Iedereen is altijd tegen nationalisme, discriminatie en alle andere vormen van belediging, die niet passen bij de waarden van het voetbal, waar we allemaal voor zeggen te staan’, meldde de bond. Die liet weten altijd op te zullen komen voor de belangen van de Noord-Macedonische internationals.”

Een dag na de wedstrijd liet Arnautovic overigens zelf weten: “Er zijn gisteren in de emotie van de wedstrijd wat verhitte woorden gevallen, waarvoor ik mij wil verontschuldigen. Vooral aan mijn vrienden uit Noord-Macedonië en Albanië. Ik wil één ding duidelijk maken: ik ben geen racist. Ik heb vrienden in bijna alle landen en sta voor diversiteit. Iedereen die me kent, weet dat.”

Verdient hij een straf?

  • Ja
  • Nee
286+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie