Noa Lang doet boekje open over Feyenoord-interesse en mislukte transferklapper

Foto: Noa Lang doet boekje open over Feyenoord-interesse en mislukte transferklapper

Noa Lang kon afgelopen zomer ook naar Feyenoord, maar koos uiteindelijk voor PSV. De buitenspeler onthulde in de voetbalpodcast Pingelen dat de Rotterdammers concrete interesse hadden en laat ook weten dat hij in een eerder stadium nog een buitenlandse transfer van veertig miljoen euro zag klappen.

Nooit naar Feyenoord

“Iedereen weet welke club ik in m’n hart heb zitten”, waarmee Lang in de podcast Pingelen hoogstwaarschijnlijk doelt op Ajax. “Dan kan ik niet voor Feyenoord spelen. Ik haat Feyenoord niet, ik vind het gewoon een mooie club. Ik ben alleen niet voor Feyenoord. Ze hebben fanatieke supporters, maar ze pakken mij gewoon niet. Ik zie mezelf niet meer in een Feyenoord-shirt. Ik heb er geen minuut over nagedacht. Ik heb bedankt en gezegd dat ik geen interesse heb.”

Lang erkent dat hij na de Johan Cruijff Schaal nog een gesprek heeft gehad met Feyenoord-trainer Arne Slot. “Ik heb gezegd dat het niks persoonlijks is en dat ik heel veel respect heb voor hem. Ik zei dat hij me moet bellen als hij ooit weggaat bij Feyenoord.” De aanvaller had naar eigen zeggen in zijn periode bij Club Brugge al een flinke transferklapper kunnen maken. “De media schreef dat ik rond was met AC Milan, maar ik was eerder dicht bij een overstap naar Leeds.”

Toptransfer naar Leeds misgelopen

“Leeds wilde me kopen voor veertig miljoen euro van Brugge. Uiteindelijk is de deal geklapt en toen zat ik er mentaal wel echt even doorheen. Marcelo Bielsa twijfelde aan hoeveel arbeid ik kon verrichten zonder bal…”, vervolgde de PSV’er over een mogelijke reden waarom de deal niet doorging. Het klappen van de transfer is volgens Lang een oorzaak geweest dat Bielsa niet lang daarna zijn biezen kon pakken. “De technisch directeur wilde me nog steeds hebben en Bielsa niet, daar begon hun ruzie. Twee maanden later was hij ontslagen.”

Zie jij Lang nog een transfer maken naar een Europese topclub?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, hooguit een Europese subtopper
  • Nee, gaat absoluut niet gebeuren
978+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie