Newcastle-trainer gaat los na ‘Ibrahimovic-solo’ Isak

Foto: Newcastle-trainer gaat los na ‘Ibrahimovic-solo’ Isak

Newcastle United had op Goodison Park weinig moeite met Everton (1-4 winst). The Magpies deden wat ze moesten doen in strijd om de Champions League-tickets. Na afloop ging het vooral over de fabelachtige solo van Alexander Isak, die een assist opleverde.

Isak leek op weg naar een kansloze dribbel. De lange Zweedse aanvaller rende met de bal aan zijn voet naar de achterlijn, zag dat hij omsingelt was en sprak toen krachten aan die ooit tijdens Ajax – NAC Breda op het ArenA-veld te zien waren.

Eddie Howe, trainer van Newcastle United, was na het terugzien van de beelden onder de indruk van zijn pupil. “Ik kon niet echt zien wat er gebeurde”, gaf de trainer eerst aan. “‘Ik heb het teruggezien op de televisie, en de hoeveelheid bochten en kronkels en overstappen die hij deed”, zei hij na het kijken van de beelden.

Howe was vanzelfsprekend blij met de invalbeurt van Isak. “Een ongelooflijk staaltje techniek. Hij heeft ongelooflijke balvaardigheden. Dit is een droomscenario..”

Isak wisselt vaak in de spits met Callum Wilson, die dit seizoen dertien keer scoorde. Na een lange blessure, gaat ook Isak steeds beter spelen. “Beide spelers weten dat ze geen wedstrijd slecht kunnen spelen. Er is een eerlijke strijd gaande, ze hijgen elkaar in de nek. Al beseffen ze wat elkaars kwaliteiten zijn. Er is respect voor elkaar.”

Maar Isak én Wilson samen in de spits? Howe ziet dat niet zo zitten… “Dat zou een fundamentele verandering zijn in onze manier van spelen. Waarom doen we dat dan? Dit heeft ons succes gebracht, het zou een foute keuze zijn. Ook omdat het tactisch veel zou veranderen.”

Manchester United
Arsenal
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 11 mei 2024 22:35.

Wie is de betere spits?

  • Alexander Isak
  • Callum Wilson
141+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie