Premier League-topscorer aller tijden: ‘Zonder goals kon ik niet met mezelf leven’

Foto: Premier League-topscorer aller tijden: ‘Zonder goals kon ik niet met mezelf leven’

Alan Shearer is de topscorer van de Premier League aller tijden, met een ongelofelijk 260 stuks. Zelfs Harry Kane was 47 doelpunten verwijderd van dat aantal en Wayne Rooney nog meer. Van 1992 tot 2006 speelde hij in populairste competitie ter wereld en joeg alles tegen de touwen. Ook voor Engeland scoorde Shearer vaak, in 63 wedstrijden vond hij 30 keer het net. Toch hebben ook spitsen van dat kaliber doelpuntloze periodes, wat doet dat met je? Alan Shearer vertelde er over tegen BBC Sport.

Alan Shearer over doelpuntloze reeksen: ‘Dat vrat me op, het was verschrikkelijk’

“Als ik als spits niet scoor, kan ik niet met mezelf leven”, begint Shearer. “Er was een periode in het Engelse nationale elftal dat ik een tijd geen doelpunt maakte, dat vrat met helemaal op. Je wordt ermee wakker en gaat er mee slapen, het is verschrikkelijk.” De interviewer is Gary Lineker, zelf ook een iconische spits van The Three Lions. Lineker vroeg aan Shearer hoe het was voor de andere spitsen in de ploeg, die constant de bank moesten warmhouden terwijl hij wortel stond te schieten.

“Ze moeten me echt gehaat hebben, dat voelde ik ook destijds. Misschien was het ook oneerlijk, maar het was de keuze van de bondscoach. Zij waren stuk voor stuk talentvolle spitsen dus ik snapte hun frustratie. Alleen ik moest mijn vertrouwen terug winnen en dat gaat het beste met speeltijd.” Alan Shearer was gevraagd om advies te geven aan de Engelse aanvallers van het komende EK, waarin zijn land tot een van de favorieten behoord.

Gaat Alan Shearers record ooit verbroken worden?

  • Ik denk van wel
  • Ik denk van niet
97+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie